Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Vila-real se suma al Dia de la Visibilitat de les Persones Trans amb la Guia pràctica per a assessorar el col·lectiu i les seues famílies

dimecres, 31 de març de 2021

Commemoració del Dia de la Visibilitat de les Persones Trans

L'Ajuntament de Vila-real ha celebrat hui el Dia Internacional de la Visibilitat de les Persones Trans amb la presentació del projecte per a la creació de la Guia pràctica per al trànsit de les persones trans i les seues famílies, en col·laboració amb l'Associació Afym LGTBI+. La primera tinent d'alcalde i coordinadora d'Alcaldia, Silvia Gómez, ha anunciat aquesta iniciativa en una roda de premsa en la qual han participat, a més de la presidenta de l'associació, Soraya Porta, la inspectora de la Conselleria d'Educació, Gisela Morales, i Roger Pardo i Gloria Castellanos, pares de Noah, un alumne trans del col·legi Angelina Abad.

Gómez ha subratllat l'obligació de les administracions de "garantir que totes les persones siguen lliures i iguals en dignitat i drets, com resa l'article 1 de la Declaració de Drets Humans, i que cap persona siga objecte de discriminació per la seua orientació sexual o identitat de gènere". La primera tinent d'alcalde ha recordat que una de les prioritats de l'equip de govern és col·laborar amb la societat civil per a avançar en la igualtat i en el ple desenvolupament de l'estat del benestar. En aquest sentit, la Guia per al trànsit de les persones trans i les seues famílies s'elaborarà de la mà de l'Associació Afym LGTBI+, i amb la col·laboració d'altres col·lectius com el Grup de Dones de Vila-real. La presidenta de l'Associació Afym LGTBI+, Soraya Porta, ha explicat que la guia naix com una eina per a assessorar i acompanyar aquestes persones i les seues famílies durant un procés que no resulta fàcil i que genera moltes preguntes i dubtes. Des de l'associació treballen perquè "cap persona trans patisca discriminació o abusos" i remarquen la importància de visibilitzar aquest col·lectiu perquè "som ocultades i ningú té veu per nosaltres".

En la roda de premsa també han participat els pares de Noah, un alumne trans del CEIP Angelina Abad. Roger Pardo i Gloria Castellanos han explicat el cas del seu fill i han destacat el suport que han tingut per part del centre educatiu, especialment del professor Antonio Asensi, que ha acompanyat i ha ajudat Noah per a explicar la seua situació i normalitzar-la davant els seus companys i companyes. "Nosaltres ens sentim afortunats perquè comptem amb un sistema educatiu que funciona i els companys i companyes de Noah han tractat la seua situació amb molta naturalitat", ha explicat Roger Pardo, qui ha reconegut que "sabem que hi ha casos de persones que pateixen i tenen més problemes per a la seua integració, per la qual cosa creiem que encara hi ha molta faena a fer". Gloria Castellanos ha agraït el suport dels companys i companyes de Noah i el treball del seu tutor, Antonio Asensi. "Noah va ser qui va decidir que volia explicar la seua situació al col·legi i que el seu professor l'ajudara en el procés", indica la mare. 

Durant la roda de premsa s'ha projectat un vídeo en el qual Asensi explica com ha abordat el cas de Noah i defensa la necessitat que "en tots els centres educatius hi haja un protocol per a acompanyar els menors en el desenvolupament de la seua identitat de gènere, independentment de quina siga la seua orientació sexual o el seu sexe". Com a part d'aquest treball d'integració, el CEIP Angelina Abad també celebra el Dia de la Visibilitat de les Persones Transgènere amb un cartell dissenyat pels alumnes de la classe de Noah. Per la seua part, la inspectora de la Conselleria d'Educació, Gisela Morales, ha destacat la casa, el centre educatiu i la ciutat com els tres pilars bàsics per a afavorir el respecte i la igualtat de totes les persones.

L'Ajuntament de Vila-real també s'ha sumat a aquesta celebració amb un acte de commemoració que ha tingut lloc a la sala noble del Gran Casino amb la participació de l'alcalde, José Benlloch, els portaveus dels grups municipals i col·lectius com Afym LGTBI+ i Grup de Dones de Vila-real. A més, també han assistit Noah amb els seus pares i el professor Antonio Asensi.

Galeria multimèdia

Imatges

 Roda de premsa per a presentar la guia per al trànsit de les persones trans i les seues famílies
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es