Inici -> Àrees -> Biblioteques -> Notícies

El Servei de Biblioteques celebra el Mes del Llibre amb un ampli ventall de propostes de foment lector

dilluns, 29 de març de 2021

Mes del Llibre en el Servei de Biblioteques

Per al mes d'abril, el Servei de Biblioteques ha preparat diverses propostes de dinamització lectora al voltant de les dates del 2 d'abril (Dia Internacional del Llibre Infantil) i del 23 d'abril (Dia Mundial del Llibre i dels Drets d'Autor). Enguany, amb totes les mesures anticovid preses, es proposen algunes accions que a més de celebrar aquestes dues dates tan assenyalades en el món bibliotecari, promoguen la lectura i l'ús de les biblioteques.

Respecte a la primera data, l'OEPLI (Organització Espanyola per al Llibre Infantil i Juvenil) és l'encarregada de difondre en totes les llengües de l'Estat el cartell commemoratiu i el missatge amb el pregó del Dia Internacional del Llibre Infantil; com tots els anys, Vila-real s'adhereix a aquesta celebració i tots dos, cartell i pregó, seran exposats en un lloc visible i s'imprimirà un díptic amb el missatge; així mateix es lliurarà a cada usuari i usuària que visite les biblioteques infantils.

També per a celebrar aquesta data, a canvi d'endur-se llibres en préstec, es regalaran punts de llibre, que es confeccionaran amb personatges dels àlbums il·lustrats dels fons bibliotecaris amb la finalitat de donar a conéixer títols destacats de la literatura infantil i fomentar-ne la lectura.

El febrer de 2020 es va confeccionar, en commemoració del mes de la fundació de la ciutat, el Bibliojoc de la vila; es tractava d'una adaptació del tradicional joc de l'oca però amb monuments i llocs principals de la ciutat. Enguany, seguint la sèrie de Bibliojocs, es presenta també per a regalar a les xiquetes i xiquets lectors el Bibliodominó i el Biblioparxís; es tracta dels jocs tradicionals del dominó i del parxís però amb personatges de la literatura infantil.

Una altra proposta és la setena edició del concurs de punts de llibre, que se celebra des de 2014. La darrera edició va quedar deserta a causa del confinament i el tancament del Servei de Biblioteques; per aquest motiu en la convocatòria d'enguany es poden incloure els punts de llibre presentats el 2020. El concurs consisteix a il·lustrar un punt de llibre de temàtica lliure i poden participar-hi tots els xiquets socis i totes les xiquetes sòcies que hagen fet ús del carnet en l'últim any; dels punts de llibre guanyadors es confeccionaran prop d'un miler de còpies que seran regalades als usuaris i usuàries de les biblioteques infantils.

A la Biblioteca Central la celebració del Dia del Llibre enguany presenta la novetat del Recull sorpresa; durant el mes d'abril a l'entrada de la sala es deixaran embolicats lots de llibres i audiovisuals, que podran ser emportats en préstec a casa però sense saber què contenen; l'única cosa que es demanarà a qui s'arrisque a agafar aquest material desconegut és que no podrà desembolicar el paquet fins que arribe a casa. També es repartiran punts de llibre amb imatges de la Biblioteca entre els socis i sòcies que s'enduguen llibres en préstec.

Quant a la Biblioteca Digital, la sèrie Dossiers i Gargots Vila-realencs ha preparat un reportatge audiovisual en YouTube amb una selecció de vinyetes, portades, dibuixos i dissenys de l'artista vila-realenc Fernando Bosch Tortajada (1908-1987), i el blog Tesoros Digitales continua la seua exploració de la literatura sobre esports amb un nou lliurament i convida a submergir-se en la lectura d'obres sobre esports aquàtics amb una àmplia selecció de novel·les i contes, poesies, manuals pràctics o experiències autobiogràfiques en els quals la natació, el busseig, el surf, el piragüisme o la navegació a vela en solitari són els principals protagonistes.

Galeria multimèdia

Imatges

Mes del Llibre en el Servei de Biblioteques_2 Mes del Llibre en el Servei de Biblioteques_1 Mes del Llibre en el Servei de Biblioteques_7

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es