Inici -> └rees -> Policia Local -> NotÝcies de la policia

Vila-real modificarÓ l'Ordenanša de trÓnsit per a regular la circulaciˇ dels vehicles de mobilitat personal

dimarts, 6 d'abril de 2021

La regidora Silvia Gˇmez ha presentat l'esborrany de la normativa per a regular la circulaciˇ de Vehicles de Mobilitat Personal

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gˇmez, ha presentat hui l'esborrany de la modificaciˇ de l'Ordenanša de trÓnsit, circulaciˇ i seguretat viÓria de l'Ajuntament de Vila-real amb l'objectiu de regular l'˙s de vehicles de mobilitat personal (VMP) en la via p˙blica. L'equip de govern ha decidit impulsar aquesta modificaciˇ "per a garantir la seguretat viÓria davant la proliferaciˇ dels patinets elŔctrics i altres VMP, i atÚs que la regulaciˇ del Govern central deixa als ajuntaments la competŔncia per a desenvolupar una regulaciˇ especÝfica sobre la circulaciˇ d'aquests vehicles a les ciutats", segons ha detallat Gˇmez.

Els departaments de Policia i Mobilitat han elaborat aquest esborrany en el qual s'especifica, entre altres qŘestions, que els VMP sˇn "vehicles d'una o mÚs rodes dotats d'una ˙nica plaša i propulsats per motors elŔctrics que poden arribar a una velocitat mÓxima d'entre 6 i 25 quil˛metres per hora". L'esborrany de la nova normativa municipal estableix a mÚs que l'edat mÝnima per a conduir aquests VMP per la via p˙blica serÓ de 15 anys. La regidora de Seguretat Ciutadana ha explicat que s'ha decidit aquesta edat mÝnima atÚs que Ús l'edat a la qual ja es pot conduir un ciclomotor, "que Ús un vehicle que por arribar a una velocitat major". Els menors de 15 anys podran fer ˙s d'aquests VMP en espais tancats, no en la via p˙blica, i sempre sota la responsabilitat del pare/mare o tutor/tutora.

Silvia Gˇmez remarca que els VMP nomÚs podran estar ocupats per una persona i serÓ obligatori l'˙s de casc homologat. L'asseguranša de responsabilitat civil no serÓ obligat˛ria per˛ sÝ recomanable. A mÚs, per a circular per la via p˙blica, els VMP hauran de comptar amb un certificat de circulaciˇ per a garantir que sˇn vehicles homologats i que compleixen els requisits tŔcnics.

Respecte a les zones per les quals podran circular aquests vehicles, la normativa elaborada pels departaments de Policia i Mobilitat estableix la prohibiciˇ de circular per voreres o zones per als vianants. Tampoc podran transitar per plataformes o zones reservades exclusivament per a vianants. SÝ que podran circular per vies ciclistes, carrils bici marcats per les voreres o ciclocarrers. Se'n permet la circulaciˇ per la calšada de les vies urbanes, sempre per la zona central del carril. Quant a l'aparcament, estarÓ prohibit estacionar-los lligats a arbres o mobiliari urbÓ i tampoc es podran aparcar en zones reservades per a persones amb mobilitat redu´da. Es podran estacionar en voreres, per˛ en cap cas en la lÝnia de fašana obstaculitzant el pas.

Silvia Gˇmez ha destacat que "es tracta d'una normativa necessÓria per a garantir la seguretat tant dels usuaris d'aquests vehicles com dels vianants" i ha explicat que, una vegada elaborat l'esborrany de la modificaciˇ de l'ordenanša, la tramitaciˇ d'aquesta continuarÓ amb l'informe jurÝdic del secretari municipal per a posteriorment obrir un perÝode d'exposiciˇ p˙blica. Una vegada resoltes les alĚlegacions, en cas que es presenten, la modificaciˇ de l'ordenanša s'elevarÓ al Ple de l'Ajuntament per a la seua aprovaciˇ.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es