Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real uneix a la Càtedra d'Innovació Ceràmica, la Fundació Caixa Rural, l'ATC i empreses per a promoure la formació cap a un model d'economia circular

dimecres, 7 d'abril de 2021

Presentació del curs sobre innovació per a l'economia circular

L'Ajuntament de Vila-real, la Fundació Caixa Rural Vila-real -a través d'Efecte Vila-real-, la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI i l'Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC) uneixen per primera vegada les seues forces i recursos per a promoure la formació i el coneixement a favor d'un nou model econòmic més sostenible, innovador i compromés amb l'entorn. Amb aquest objectiu, les quatre entitats, a les quals se sumarà també el sector privat a través de diverses empreses, promouen el curs Introducció a la innovació a través de l'economia circular. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presentat hui el curs, juntament amb el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI, Juan Carda; el director general de Caixa Rural Vila-real, Manuel Cubertorer, i el president de l'Associació de Tècnics Ceràmics (ATC), Juan José Montoro.

"A Vila-real vam fer un salt qualitatiu el 2011, en convertir-nos en Ciutat de la Ciència i la Innovació, i generar un ecosistema innovador, liderat per l'Ajuntament, que ens va permetre passar de col·laborar amb algunes entitats a conviure i treballar junts", ha assegurat l'alcalde. Benlloch ha ressaltat "l'èxit" del treball realitzat i de la importància que suposa comptar amb una càtedra científica amb seu a Vila-real "perquè d'aquesta manera és més fàcil transferir coneixement, crear sinergies i que això es multiplique generant inversions, llocs de treball i oportunitats". El primer edil ha remarcat a més que "ara que hem creat un teixit innovador és el moment que la càtedra amplie la seua mirada més enllà de la ceràmica perquè tenim potencial en tecnologia i innovació". Finalment, Benlloch ha anunciat que Vila-real continua sent, des d'octubre de 2019, la ciutat de més de 40.000 habitants de la Comunitat Valenciana amb menys atur (14,48%), només un punt més que al gener de 2020, "gràcies a què tenim una ciutat més viva i diversificada, fruit de l'esforç de la societat civil, la qual cosa demostra que aquest camí que vam iniciar fa deu anys és positiu i l'hem sabut recórrer junts".

El Centre Social de la Fundació Caixa Rural Vila-real albergarà aquest primer curs d'economia circular que tindrà lloc del 3 al 25 de maig, de 16.00 a 19.00 hores. Un seminari de 40 hores dirigit a químics, enginyers i tecnòlegs, així com aquelles persones que tinguen inquietud per ampliar els seus coneixements en aquestes àrees. El curs consta de quatre mòduls teòrics en els quals participen empreses com Lamberti, Vickyfoods, Grant Thornton o Nunsys, i un mòdul pràctic.

El director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica, Juan Carda, ha afirmat que "el món ja no pot acceptar més innovacions que no estiguen completament alineades amb la protecció del medi ambient i així ens l'indiquen les directrius de la Unió Europea i els objectius de desenvolupament sostenible definits per l'Organització de Nacions Unides."

El director general de Caixa Rural Vila-real i patró de la seua fundació, Manuel Cubertorer, ha assenyalat que "la formació és una de les línies de treball que segueix la Fundació Caixa Rural Vila-real amb el centre de negocis Efecte Vila-real, a través del qual donem suport a l'emprenedoria i realitzem jornades formatives per a promoure el coneixement. Per això, no dubtem a sumar-nos a aquest interessant seminari d'economia circular, ja que com a cooperativa de crèdit que som, creiem que cal secundar i potenciar aquest model econòmic, social, innovador i sostenible".

Per la seua part, l'Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics aporta, a través d'aquesta aliança, la seua estructura per a la realització de cursos en línia. El president de l'entitat, Juan José Montoro, ha subratllat que "des d'ATC estem bolcats en la formació tècnica d'alta qualitat, dediquem el nostre treball a divulgar la necessitat que el sector aposte per la digitalització en el més ampli sentit de la paraula".

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Programa del curs sobre economia circular
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del curs sobre innovació per a l'economia circular_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es