Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> Notícies

Vila-real recupera els actes institucionals posposats per la pandèmia amb un intens calendari oficial adaptat a la covid-19

dimecres, 7 d'abril de 2021

Junta de portaveus telemàtica presidida per l'alcalde, José Benlloch

La Junta de Portaveus ha donat hui el vistiplau al calendari previst per l'Ajuntament de Vila-real per a reprendre alguns dels actes institucionals que la pandèmia per la covid-19 ha obligat a suspendre durant l'últim any. L'alcalde, José Benlloch, ha traslladat als portaveus municipals les previsions, que concentren la programació d'actes els caps de setmana anterior i posterior a la setmana en la qual s'hagueren celebrat les festes de maig. 

"Ara que sembla que la pandèmia ens dona un cert respir, i sense perdre mai de vista que el virus encara està ací i que hem de ser molt prudents i responsables, estem reprenent a poc a poc l'activitat. I, entre els actes pendents, hi ha molts de caràcter institucional, simbòlic o de reconeixement a la nostra gent que no podem deixar de celebrar", explica Benlloch, que insisteix que qualsevol acte que se celebre es farà complint amb tots els protocols de seguretat i prevenció de la covid-19. El calendari arrancarà el 30 d'abril, amb la concessió de la Medalla d'Or de la ciutat a la Comunitat de Regants de Vila-real, l'Associació de Filles de Maria del Rosari i la Congregació de Filles de Maria Immaculada. Posteriorment, el 14 de maig, s'atorgaran els Premis 20 de Febrer, que enguany han recaigut en l'Hostal Sant Joan, Pilar Cerisuelo, Rosanna Cantavella, Pascual Falcó Saleta, Manuel Usó el Roget i Paula Pérez Luceño.

Altres actes posposats per la pandèmia que es recuperaran el mes que ve són els Premis Poble, el 21 de maig, els homenatges a la reina i dames de fa 25 i 50 anys i el reconeixement als matrimonis que celebren les bodes d'or. En tots dos casos, se celebraran dues edicions: les corresponents a l'any 2020 i les de 2021. L'homenatge a la reina i dames de 1970 i 1995 se celebra el 15 de maig, mentre que el corresponent a la reina i dames de 1971 i 1996 serà el 22 de maig, ambdós en el recentment rehabilitat Gran Casino. Més avançat el calendari, l'homenatge a les bodes d'or matrimonials tindrà lloc el 12 de juny: les parelles que van celebrar el 50é aniversari el 2020 rebran l'homenatge de la ciutat a les 12.00 h, mentre que les que el celebren enguany tindran el seu reconeixement a les 19.00 hores.

La missa de Sant Pasqual, el dia 17 a la basílica del patró, i la missa del Crist de l'Hospital, el dia 23 de maig, seguida d'una visita en homenatge a l'home i la dona de major edat de la ciutat, completen el calendari oficial dels pròxims mesos, sempre que l'evolució de la pandèmia ho permeta. "És una programació molt concentrada i intensa, però necessària per a poder reprendre d'alguna manera, sempre que siga possible i amb tots els protocols de prevenció, l'activitat institucional. Són actes importants, pel que signifiquen de reconeixement a la nostra gent, a les entitats implicades amb la nostra ciutat o el valor del compromís que representen els matrimonis de 50 anys. Tots ells, guardonats, reines i dames de fa 50 i 25 anys, o bodes d'or, mereixen que la seua ciutat els dedique un acte, senzill i adaptat a les circumstàncies, però igualment emotiu. Perquè no podem permetre que la pandèmia ens arrabasse l'orgull de les nostres coses i per la nostra gent", conclou Benlloch.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es