Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real reforçarà el Simposi Internacional de Naturalesa i Fotografia com a referent de divulgació científica i sostenibilitat

dijous, 8 d'abril de 2021

Presentació de la memòria d'EDC Natura-Fundació Omacha

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat hui la voluntat de l'Ajuntament de Vila-real de reforçar i ampliar la projecció del Simposi Internacional de Naturalesa i Fotografia que des de 2004 organitza EDC Natura-Fundació Omacha, després de dues edicions en les quals ha hagut de suspendre's a causa de la pandèmia. Benlloch ha participat en la presentació de la memòria anual de la Fundació, entitat sense ànim de lucre nascuda a Vila-real per a la promoció de l'estima a la naturalesa i la conservació de l'entorn natural. Benlloch ha estat acompanyat pel president d'EDC Natura-Fundació Omacha, Julio García Robles, i el doctor en Ecologia i Evolució i col·laborador de la Fundació, Albert Masó.

L'alcalde ha agraït la labor de divulgació i els projectes de cooperació internacional que desenvolupa l'entitat, que en aquest últim any ha hagut d'adaptar la seua activitat a la pandèmia, entre altres qüestions, amb la suspensió dels simposis de 2020 i 2021. Malgrat tot, Benlloch s'ha mostrat convençut que "gràcies a la vacuna, que ens situa en el bon camí per a superar la covid-19, l'any vinent podrem tornar a celebrar el Simposi". En aquest sentit, el primer edil ha manifestat la voluntat del consistori de reforçar el seu suport a aquesta cita científica com a part del projecte de ciutat, que aposta per la innovació, la transferència de coneixement i la divulgació per a fomentar les vocacions científiques. L'alcalde ha remarcat que el Simposi de Naturalesa i Fotografia "ens ajuda a situar la nostra ciutat en el mapa de la defensa de la naturalesa i la sostenibilitat i ens permet acostar el coneixement científic a la població, a més que suposa una oportunitat econòmica única", per la qual cosa dona suport a la seua consolidació com una cita congressual de referència en el calendari local, que a més està en línia amb els objectius de desenvolupament sostenible.

Des de 2004, més de 400 professionals i amants de la naturalesa han passat pel Simposi en aquests anys. A més, aquest esdeveniment es completa amb concursos de fotografia de naturalesa per a xiquets, fomentant d'aquesta manera l'estima per la naturalesa. L'Ajuntament de Vila-real manté un conveni anual de 18.000 euros amb EDC Natura per a l'organització del simposi, una aportació a la qual la fundació ha renunciat al no poder celebrar el certamen a causa de la covid-19.

EDC Natura-Fundació Omacha també duu a terme projectes de cooperació internacional, particularment a Sud-amèrica. Enguany, el projecte de cooperació desenvolupat s'ha centrat a prestar ajuda en les comunitats indígenes de l'Amazones per a fer front a l'efecte de la pandèmia, amb el repartiment de materials sanitaris, aliments i campanyes educatives per a frenar l'expansió de la covid-19. Aquestes accions han arribat a unes 7.000 persones. Així mateix, tal com ha explicat Julio García Robles, encara que l'activitat ha hagut d'adaptar-se a la pandèmia, també s'han pogut tirar avant projectes com la sembra de 15.000 arbres en l'Amazònia per a lluitar contra la desforestació i garantir recursos per a les poblacions indígenes. García Robles ha agraït el suport del consistori i ha confiat també que "l'any vinent puguem tornar amb el simposi en gran i que no s'oblide la labor que estem desenvolupant".

La memòria de 2020 de l'entitat inclou un reportatge extens i documentat de 24 pàgines sobre la covid-19 i tota la cronologia de la pandèmia. El doctor en Ecologia i Evolució de la Universitat de Barcelona Albert Masó ha detallat el contingut de l'article, en el qual "s'expliquen de manera divulgativa les característiques del virus SARS-CoV-2, la seua incidència i evolució, i es desmenteixen algunes faules sobre els efectes secundaris de les vacunes, tot llançant un missatge tranquil·litzador", ha assegurat l'expert científic.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de la memòria d'EDC Natura-Fundació Omacha _1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es