Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Les obres al pàrquing de l'estació donaran pas a un intercanviador de transports modern i amb un nou arbratge

diumenge, 11 d'abril de 2021

Recreació virtual del futur intercanviador de transports_1

El projecte de construcció d'un bescanviador de transports, que ha arrancat ja en la seua primera fase amb el condicionament del pàrquing i enderrocament del mur de l'estació a càrrec de Renfe-Adif, contemplarà també una intervenció paisatgística que substituirà els vells exemplars d'arbres que han hagut de ser talats pel seu mal estat. "La majoria dels arbres de l'estació, a excepció de dos, que s'han mantingut, es trobaven en un estat molt greu i podien provocar fins i tot problemes de salubritat i seguretat. Per això, Renfe, a pesar que el projecte inicialment no contemplava retirar els exemplars més grans per l'elevat cost que suposava, va decidir llevar-los a causa del seu mal estat i el risc que hauria suposat mantenir-los", assenyala el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.

"Per descomptat que ens hauria agradat que els vells arbres de l'estació pogueren mantenir-se, però lamentablement es tractava d'exemplars molt vells i en un estat de salut molt deteriorat, que podien provocar fins i tot un problema de seguretat i, per això, Renfe-Adif, que és qui està executant aquesta primera fase del projecte, va decidir retirar-los, a pesar fins i tot que l'elevat cost de l'operació no estava previst inicialment", detalla Obiol. "No obstant això, som especialment sensibles, i així ho hem demostrat sempre, amb aquestes qüestions i, per això, el projecte de l'intercanviador de transports inclourà la plantació de més i millors arbres", detalla el responsable de Territori.

En concret, l'intercanviador de transports previst en l'estació del ferrocarril, per al qual s'està redactant ja el projecte, incorpora la plantació de plataners. "D'alguna manera, donem així continuïtat a un dels nostres paisatges urbans més emblemàtics, el passeig de l'estació, marcat per la presència d'aquesta espècie mediterrània que tan bé s'adapta a la nostra cultura", argumenta.

L'Ajuntament i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana van acordar a finals de l'any passat, coordinar una actuació a dues bandes per a fer possible la creació d'un intercanviador de transports en l'estació de ferrocarril de la ciutat que millorarà l'accessibilitat a aquesta infraestructura i facilitarà una mobilitat sostenible. La primera fase d'aquest projecte consisteix en el condicionament del pàrquing de l'estació, propietat de Renfe, i ja està en execució. En concret, Renfe està invertint al voltant de 170.000 euros per a optimitzar les places d'estacionament, adequar la senyalització interior i instal·lar-hi un enllumenat més eficient, en una actuació que ha inclòs també el sanejament de l'arbratge.

Una vegada conclosos aquests treballs, que han suposat també l'enderrocament del mur que fins ara separava l'estació de la trama urbana, la Regidoria de Territori preveu una inversió de 225.000 euros per a la creació del primer intercanviador de transports de la ciutat. Un node "del segle XXI" que articularà les diferents fórmules de transport urbà, amb una estació d'autobusos tant per a les línies interurbanes com per a les línies del Groguet, l'autobús urbà pioner i gratuït de Vila-real. El projecte, en el qual l'equip de govern treballa des de fa diversos anys, s'emmarca en l'aposta per la mobilitat urbana i el Pla de mobilitat urbana sostenible.

Galeria multimèdia

Imatges

Recreació virtual del futur intercanviador de transports
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es