Inici

La Mostra TEST acomiada aquest cap de setmana la vuitena edició com a llançadora del talent artístic valencià

tornar Imprimir

dijous, 15 d'abril de 2021

Museus, Sala de premsa, Cultura

Te quiero un huevo. TEST 2021

La Mostra TEST acomiada aquest cap de setmana la vuitena edició com a llançadora del talent artístic valencià

La Mostra d'Art i Creativitat de Vila-real TEST acomiada aquest cap de setmana la seua edició més experiencial amb un èxit de públic que avala el caràcter avantguardista de la cita i la seua capacitat per a continuar sorprenent vuit anys després del seu inici. Al voltant de 400 persones han visitat l'exposició col·lectiva d'Ana Spoon (escultura, dibuix, escriptura i instal·lació), Cecilia Vidal (fotografia) i Mario Mankey (intervenció escultòrica) instal·lada des del 6 de febrer al Convent, espai d'art, de Vila-real. "És molt gratificant i motivadora la resposta que hem tingut per part de la gent; més encara tenint en compte que aquesta edició no ha sigut fàcil pel context sociosanitari que estem vivint", explica el director del TEST 2021, Pascual Arnal.

Aquest dissabte, 17 d'abril a les 12.00 hores, la Mostra baixarà el teló amb la tradicional visita guiada, totalment gratuïta, a càrrec d'Arnal amb la qual cada any acomiada la seua edició la cita cultural. Una cita que no acaba per complet, ja que el quart pilar del TEST, l'artista urbà E1000, iniciarà en els pròxims dies la seua proposta en diversos carrers i espais de la ciutat. La intervenció s'ha posposat "per l'actual conjuntura" però serà una realitat en breu "ara que hi ha més estabilitat i el sector serveis està obert, perquè la proposta d'E1000 necessitarà de diversos dies per a estar conclosa i durant aquest temps l'autor ha d'allotjar-se a la ciutat", explica Arnal.

Fins al dissabte que ve, el públic que passe per la Mostra "haurà d'activar la seua capacitat d'imaginació abans de voler entendre què és el que realment està passant; cal deixar-se portar per a poder gaudir, ja que no tindrà davant propostes conceptualment lineals: les obres d'enguany suggereixen més que conten, evoquen més que narren", indica Pascual Arnal, responsable d'aquest projecte, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real i que es marca com a repte des de fa ja vuit anys ser l'aparador i la llançadora del talent artístic emergent de la Comunitat.

El TEST 2021 ha blindat de nou la varietat de disciplines segell de la casa. Tant en l'exposició col·lectiva com en el pla d'art urbà. La primera pivota sobre Mario Mankey (Sagunt, 1985), "un excel·lent pintor que a més realitza unes impactants instal·lacions, com la que ha portat a aquesta edició, una caricatura d'alguns comportaments humans, amb al·lusió a la societat patriarcal, que porta per títol Te quiero un huevo", indica el director. S'uneix Cecilia Vidal (Montevideo, 1989). La seua obra fotográfica, on la documentació i la representació difuminen els seus límits, es plasma en la seua proposta Apenas tarde. Completa el trident Ana Spoon (València, 1989) i Un oscuro que te desaparece. "És molt constant, molt tenaç, la seua obra demana a crits un gran espai on mostrar-la i compartir-la. És una d'aquestes artistes que mereix un suport perquè està complint amb la seua part, amb la seua responsabilitat: oferir un treball, una incansable dedicació", diu Arnal.

La peça angular del TEST 2021 la posarà en escassos dies l'artista urbà E1000 (Madrid, 1981), encarregat d'ampliar l'oferta museística a l'aire lliure que empara la Mostra i que perfilen ja les obres de Pantone, Borondo, Escif, Sam3, Louis Lambert (3TTMan), Hyuro i Mohamed L'Ghacham, de qui pren ara el relleu. Els murals de gran format polits pels seus predecessors deixen pas aquest any de la mà d'E1000 a diverses xicotetes intervencions urbanes que podran gaudir-se en diferents parts de la ciutat i que reflecteixen la seua línia de treball, basat en la interacció amb els elements que ofereix la ciutat i de la seua percepció a través del color.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es