Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real tanca amb la Generalitat cinc noves dotacions per a reforçar la xarxa sociosanitària d'atenció a majors, famílies i diversitat funcional a través del Pla Convivint

divendres, 16 d'abril de 2021

La xarxa assistencial i de suport sociosanitari de Vila-real continuarà ampliant-se i reforçant-se, gràcies al Pla d'infraestructures de Serveis Socials Convivint de la Generalitat Valenciana. El programa, presentat ahir pel president del Consell, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, contempla cinc noves dotacions per a l'atenció a majors i a les persones amb diversitat funcional, d'acord amb les necessitats plantejades per l'Ajuntament de Vila-real.

"Hem estat treballant molt en els últims mesos i en contacte permanent amb la Generalitat per a perfilar les necessitats sociosanitàries de la ciutat i la nostra zona d'influència, ja que en molts casos es tracta de serveis que atendran usuaris de poblacions pròximes, en la línia de la capitalitat comarcal de serveis que exerceix la nostra ciutat", assenyala el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, que valora com "una molt bona notícia" que els plans de la Generalitat per als pròxims cinc anys contemplen la previsió d'aquestes cinc noves infraestructures. En concret, la programació del Pla Convivint inclou la culminació de la residència per a malalts d'alzhèimer Molí la Vila d'AFA Castelló, la construcció d'un nou centre de dia per a majors dependents, l'ampliació de la residència de discapacitats i la creació d'un nou centre de dia per a persones amb dany cerebral sobrevingut. A aquestes noves dotacions se sumarà el Punt de trobada familiar concedit a Vila-real.

"La creació d'aquestes noves infraestructures suposarà un reforç importantíssim i la consolidació de la nostra xarxa de suport sociosanitari, donant resposta a la demanda creixent d'aquests serveis que s'ha registrat a Vila-real en els últims anys", agrega Escorihuela. Així, aquestes dotacions se sumaran durant els pròxims anys a la xarxa assistencial de la ciutat, que compta ja amb una residència i centre de dia de majors de titularitat pública, el centre de dia d'alzhèimer, una residència de discapacitats, centre ocupacional, centre d'atenció i inserció de menors, residència i CRIS de Fundació Manantial o un centre d'atenció primerenca (CAP), entre d'altres. "Però no sols es reforça la xarxa amb la creació de noves infraestructures; també estem treballant per a ampliar les places en els recursos que ja tenim per a absorbir l'increment de la demanda", agrega.

En aquesta línia, Escorihuela destaca les gestions en marxa per a incrementar les places del CAP de 77 a 94 menors atesos, a més de duplicar la capacitat del centre de menors Espardenyers, que sumarà 12 places més (fins a 24) amb la seua autorització com a centre convivencial i educatiu. A més, la Generalitat també treballa en l'ampliació de places en el centre de dia de discapacitats i del centre ocupacional.

El responsable municipal de Serveis Socials ha valorat el compromís de la Generalitat amb els vila-realencs amb la implementació d'aquest pla, amb la major xifra de noves dotacions previstes a la província, juntament amb Vinaròs. L'Ajuntament, en la línia de l'Edificant d'educació, participa també de manera activa en el Pla Convivint tant en la definició de les necessitats com posteriorment en la redacció de projectes o fins i tot amb la localització d'alguns d'aquests nous serveis, com són el Punt de trobada familiar o l'ampliació de la residència de discapacitats. "Generalitat i Ajuntament anem, doncs, de la mà, amb l'objectiu comú de millorar l'atenció als col·lectius més vulnerables, amb nous recursos i dotacions que donen resposta a la demanda social i continuen consolidant Vila-real com una ciutat per a les persones, preocupada i ocupada per prestar la millor atenció sociosanitària als nostres veïns", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es