Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Ple aprovarà aquest dijous de manera definitiva el pressupost de 2021 en desestimar les al·legacions als comptes

tornar Imprimir

dimarts, 20 d'abril de 2021

Sala de premsa, Ajuntament

El Ple aprovarà aquest dijous de manera definitiva el pressupost de 2021 en desestimar les al·legacions als comptes

L'Ajuntament de Vila-real ha convocat aquest dijous un ple extraordinari per a donar llum verda de manera definitiva al pressupost de 2021 i la plantilla pressupostària, amb la desestimació de les al·legacions presentades als comptes d'enguany. El passat 2 de març, el Ple va aprovar inicialment el pressupost municipal per a aquest exercici, que ascendeix a 51.375.000 euros, però els comptes no han entrat encara en vigor a l'espera de resoldre les al·legacions plantejades per sindicats i la Junta de Personal.

La sessió extraordinària convocada per a aquest dijous 22 d'abril a les 9.00 hores inclou la proposta d'Alcaldia per a l'aprovació definitiva del pressupost, les bases d'execució, la plantilla pressupostària i la descripció de llocs de treball per a l'exercici de 2021. "La presentació d'al·legacions ens ha impedit fins ara poder comptar amb un nou pressupost però, finalment, una vegada analitzades aquestes al·legacions i amb els informes tècnics corresponents, podem procedir a la seua desestimació i així activar de manera definitiva els comptes per a enguany", assenyala l'alcalde, José Benlloch. El primer edil subratlla que, d'aquesta manera, l'equip de govern podrà començar a desenvolupar les prioritats marcades en aquest moment de crisi: prudència i responsabilitat, optimització de recursos a través de nous contractes per a la millora de serveis, lluita contra la covid-19, gestionar el passat -els empastres urbanístics heretats del PP-, el present i el futur, i l'aliança amb la societat civil a través dels convenis.

Cal recordar que amb l'aprovació definitiva del pressupost municipal l'Ajuntament podrà subscriure l'operació de crèdit necessària per a fer front a altres 2,5 milions d'euros en sentències i resolucions per l'urbanisme heretat de l'etapa del Partit Popular, que van arribar a l'Ajuntament a final de desembre i que van obligar a redefinir la proposta inicial per als comptes de 2021.

En la lluita contra la covid-19, destaca la consignació de mig milió d'euros per a dur a terme accions de reactivació i promoció econòmica a través de la mesa del Pacte local pel renaixement.

Així mateix, l'aprovació definitiva del pressupost també desbloqueja els convenis amb entitats per valor de més de 3 milions d'euros, que configuren l'aliança amb la societat civil teixida per l'equip de govern. Enguany s'hi incorporen quatre nous acords: la construcció del nou alberg de Cáritas (300.000 euros en tres anualitats), la restauració de la sala d'actes de la Comunitat de Regants (120.000 euros en tres anualitats), l'insectari de la Cooperativa Catòlica Agrària (20.000 euros) i el conveni pel 50é aniversari de la parròquia de Santa Isabel (12.000 euros).

El capítol d'inversions contempla: la construcció de nous nínxols i millores al Cementeri Municipal (122.000 euros); la instal·lació de noves pilones més segures en el carril bici del carrer de l'Ermita (35.000 euros); el servei de lloguer de bicicletes Bicivila't (125.000 euros); l'adequació de l'interior de l'edifici de l'antic cinema Condal, que es llogarà per a ús com a magatzem municipal davant la necessitat de nous espais (53.000 euros), i el pagament de la compra del solar per a la permuta de terrenys que farà possible la construcció de la futura comissaria de Policia Nacional (114.000 euros).

D'altra banda, l'ordre del dia del Ple extraordinari d'aquest dijous inclou un expedient de crèdits extraordinaris per valor de 761.065 euros per a garantir l'aportació municipal als tres projectes de modernització i millora de polígons industrials subvencionats per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace). Aquestes actuacions es duran a terme en tres zones estratègiques del desenvolupament de la ciutat: el futur clúster agroalimentari de l'entorn de l'estació, les connexions de la ronda Sud-oest amb la ciutat i la carretera d'Onda.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es