Inici

Vila-real aconsegueix un centre integrat de formació professional especialitzat en edificació i obra civil que donarà resposta a la necessitat de personal qualificat en la indústria i la construcció

divendres, 23 d'abril de 2021

Reunió de l'alcalde amb el director general d'FP, Manuel Gomicia

El director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia, ha comunicat hui a l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, que la Conselleria d'Educació projecta la construcció a la ciutat d'un centre integrat públic de formació professional (CIPFP) especialitzat en la família professional d'Edificació i Obra Civil, amb un total de sis mòduls formatius, que donarà resposta a les necessitats de qualificació de la indústria ceràmica i la construcció. L'elecció de Vila-real com a seu d'aquest centre d'FP, que tindrà caràcter comarcal, és fruit del treball que des de 2017 ha realitzat el consistori vila-realenc de la mà del clúster ceràmic i les entitats empresarials Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer); Associació Nacional de Fabricants de Frites, Esmalts i Colors Ceràmics (Anffecc), i Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d'Equip per a la Indústria Ceràmica (Asebec); així com del sector de la construcció.

"Durant els últims quatre anys hem estat treballant i reivindicant davant la Generalitat Valenciana una formació especialitzada en aquells àmbits en els quals som un referent, com és la ceràmica i la innovació", recorda Benlloch. L'alcalde apunta que "encara que hem impulsat un model econòmic de diversificació a través de l'esport, el sector serveis, el comerç o el sector sociosanitari, no volem perdre de vista allò que millor sabem fer: la ceràmica i l'agricultura".

En aquest sentit, el primer edil subratlla que "comptem amb una indústria ceràmica capdavantera, que ha sabut innovar i adaptar-se, i de la qual sens dubte Vila-real és referent internacional, ja que ací tenen seu els tres principals grups ceràmics d'Espanya". "Durant els últims anys, les associacions empresarials que representen aquest sector han advertit de la necessitat d'una mà d'obra especialitzada per a respondre a les seues necessitats de professionalització i gràcies al treball conjunt que hem desenvolupat al costat d'aquestes entitats ara podem recollir els fruits amb la futura creació d'aquest centre integrat de formació professional", explica Benlloch, que afig que "també atendrem la necessitat de donar un nou impuls al sector de la construcció, a través d'alternatives innovadores i sostenibles".

L'Ajuntament de Vila-real va reunir ja el 2017 empreses, centres d'FP i Administració per a promoure solucions conjuntes a la falta de mà d'obra qualificada en la indústria provincial. Aquest treball de coordinació ha tingut continuïtat en els últims anys i el mateix alcalde es va reunir al costat dels instituts de formació professional de Vila-real en una taula de coordinació per a abordar les necessitats de l'FP i reivindicar els estudis de competències vocacionals com una opció d'èxit per al futur.

El CIPFP serà un centre diferent del futur quart institut que comptarà amb sis mòduls de la família professional d'Edificació i Obra Civil: Reforma i Manteniment; Edificis; Construcció; Obres d'Interior; Rehabilitació, i Organització i Control d'Obres de Construcció. El centre integrat és un model de centre docent especialitzat únicament en formació professional i no compta amb estudis d'ESO ni batxillerat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es