Inici -> Àrees -> Esports -> Notícies esports

Vila-real consolida la seua aposta per l'esport femení com a seu per cinqué any de la Setmana Ciclista Valenciana

dilluns, 26 d'abril de 2021

Presentació del final d'etapa de la Setmana Ciclista Valenciana a Vila-real

Vila-real acollirà el pròxim 7 de maig el final de la segona etapa de la Setmana Ciclista Valenciana - Volta Comunitat Valenciana Fèmines, la prova reina del ciclisme femení a la Comunitat i per la qual l'Ajuntament "ha apostat des del primer moment, des de fa cinc anys, com una manera de promoure l'esport però també la igualtat", ha assegurat el regidor d'Esports, Javier Serralvo, durant la presentació de l'etapa. Serralvo, acompanyat pel director general de la Setmana Ciclista Valenciana, Sergio Camarena, ha presentat aquest esdeveniment esportiu que consolida l'aposta decidida de la ciutat de Vila-real per l'esport femení. "Vull agrair a l'organització la invitació a participar en aquesta carrera i destacar l'esport femení, precisament en un moment en què estem d'enhorabona per l'ascens a Primera Divisió de l'equip femení del Villarreal CF, i que se suma al gran auge de l'esport femení que tenim a la nostra ciutat", ha assegurat Serralvo, que ha destacat la gran labor que els clubs locals estan fent per l'esport femení.

"Des de la primera edició d'aquesta Setmana Ciclista Valenciana - Volta Comunitat Valenciana Fèmines, fa cinc anys, hem col·laborat amb aquesta prova i en aquesta ocasió serà una de les primeres carreres que celebrarem ara al maig per a anar recuperant el calendari d'esdeveniments esportius i proves que no hem pogut celebrar en els últims mesos", ha incidit Serralvo.

Per la seua part, Sergio Camarena ha detallat que Vila-real acollirà el final de la segona etapa de la Setmana Ciclista Valenciana, un esdeveniment que enguany puja de categoria a Classe 1, "després de quatre anys de treball del club, l'organització i institucions, la qual cosa suposa un premi per a tots i totes". Aquesta segona etapa se celebrarà el divendres 7 de maig, amb eixida des de la ciutat de Castelló de la Plana i un recorregut de 130 quilòmetres, l'etapa més llarga d'aquesta edició, i el final d'etapa a Vila-real.

Participaran 21 equips professionals, quatre de categoria màxima World Tour, i els 17 restants, categoria Continental Professional. Entre els equips internacionals hi ha participants de països com Bahrain, França, Alemanya o Luxemburg, entre d'altres. Huit dels equips són nacionals i, tal com ha destacat Sergio Camarena, participarà una corredora castellonenca, Carla Pruñonosa.

L'etapa que finalitzarà a Vila-real serà l'etapa reina de la Setmana Ciclista d'enguany, molt exigent i dura. Les corredores eixiran des de Castelló de la Plana i recorreran els municipis de Borriol, la Pobla Tornesa, Vall d'Alba, les Useres, Costur, Figueroles, Llucena -on encadenaran dos ports seguits: l'alt de les Coronetes, de primera categoria, i l'alt del Salt del Cavall, de segona categoria-, Argelita, Vallat, Fanzara, Ribesalbes, per a entrar a Vila-real pel paratge de l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia i el carrer de l'Ermita, amb meta a la plaça del Llaurador, enfront de l'Estadi de la Ceràmica. Finalment, Camarena ha agraït el suport de l'Ajuntament de Vila-real així com del Villarreal CF i de la Diputació de Castelló.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es