Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Ple avala per unanimitat la bonificació del 95% de l'IBI de 187 establiments amb un impacte de 215.000 euros

tornar Imprimir

dimarts, 27 d'abril de 2021

Ajuntament, Hisenda, Sala de premsa, Economia

Sessió telemàtica del 27 d'abril de 2021 del Ple de l'Ajuntament de Vila-real

El Ple avala per unanimitat la bonificació del 95% de l'IBI de 187 establiments amb un impacte de 215.000 euros

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat la bonificació del 95% en l'impost sobre béns immobles (IBI) de 187 locals comercials, d'hostaleria, oci i altres sectors afectats per la pandèmia, una mesura d'alleujament fiscal valorada en 215.300 euros i consensuada en la mesa del Pacte local pel renaixement, de la qual formen part els grups municipals així com les entitats Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi) i l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi). Aquesta proposta ha sigut un dels principals assumptes de la sessió ordinària del Ple celebrada aquest matí i ha comptat amb el vot favorable de l'equip de govern de PSPV i Unides Podem així com del Partit Popular, Ciutadans i Compromís, mentre que la regidora de Vox s'ha absentat de la votació per tenir un interés directe en aquest punt.

El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha reiterat la voluntat de l'Ajuntament d'estar "al costat del teixit econòmic local en un moment crític com l'actual, especialment dels autònoms i microempreses, malgrat la delicada situació de les arques municipals, erosionades pels pagaments urbanístics heretats de l'etapa del PP". Madrigal ha subratllat l'esforç municipal per a complir amb els compromisos adquirits amb els sectors afectats per la covid-19 i com a exemple ha citat que l'Ajuntament ha començat ja "a pagar les ajudes del Pla Resistir, així com la línia de subvencions per a l'oci nocturn, hem presentat la targeta Fem poble per a incentivar el consum en comerç i serveis de la ciutat, en breu llançarem una segona fase del Pla Resistir i ara aprovem el primer paquet de bonificacions del 95% de l'IBI". L'aprovació d'aquesta primera remesa del total de 350 sol·licituds presentades suposarà que el consistori deixe d'ingressar 215.300 euros en concepte d'IBI, "uns diners que es quedarà en les butxaques dels autònoms i petites empreses". Les 163 peticions restants estan en procés d'esmena de documentació o errors de tramitació. La previsió és que l'abast global de la mesura econòmica, tenint en compte el total de sol·licituds presentades, s'aproxime als 350.000 euros.

"Fem un nou pas per a mantenir un teixit econòmic viu, dinàmic i amb perspectives de futur", ha assegurat el regidor d'Economia, que ha valorat positivament el consens de la mesa del Pacte local pel renaixement per a impulsar aquestes mesures de suport a l'economia local. "Sabem que tots aquests esforços no són suficients per a compensar totes les pèrdues que estan tenint els autònoms i xicotetes empreses però des de l'Ajuntament fem tot el que és a la nostra mà i per això enguany destinarem altres 500.000 euros per a consensuar mesures de reactivació econòmica en la mesa del Pacte local pel renaixement de Vila-real", remarca l'edil. Per la seua part, l'alcalde, José Benlloch, també ha agraït la unanimitat en l'aprovació d'aquesta mesura.

D'altra banda, el Ple ha donat llum verda, també amb el suport de tots els grups municipals, al Pla territorial municipal davant emergències. La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha explicat que aquest document de planificació dona resposta al compliment de la normativa autonòmica en matèria d'emergències. Gómez ha agraït el treball de la Policia Local i Protecció Civil per a la seua elaboració així com el suport dels grups municipals. El Ple ha acordat també una declaració institucional per a sol·licitar al Govern central celeritat en la construcció dels accessos a l'AP-7 a la província, entre els quals s'inclou l'enllaç a Vila-real.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es