Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Conselleria atén la demanda de l'Ajuntament de Vila-real i repararà d'emergència la coberta del pavelló del CTE

tornar Imprimir

dimecres, 28 d'abril de 2021

Ajuntament, Sala de premsa, Esports

Visita de responsables de la Conselleria i l'Ajuntament al CTE

Conselleria atén la demanda de l'Ajuntament de Vila-real i repararà d'emergència la coberta del pavelló del CTE

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport realitzarà una reparació d'emergència en la coberta del pavelló del Centre de Tecnificació Esportiva (CTE) atés el requeriment realitzat per l'Ajuntament de Vila-real a causa dels problemes estructurals que presenta la instal·lació i que han obligat a suspendre temporalment l'activitat esportiva. Després de la sol·licitud que la Junta de Govern Local va aprovar el passat 20 d'abril perquè la Conselleria, propietària de l'immoble, solucione com més prompte millor els problemes de filtracions, aquest mateix matí responsables autonòmics han visitat el recinte acompanyats pel regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo, el cap del Servei Municipal d'Esports, José Ramón Cantavella, i l'arquitecte tècnic municipal Carlos Bruballa, per a comprovar l'abast de les deficiències i realitzar una valoració tècnica i econòmica del projecte. Per part de la Conselleria, han participat en la visita el subdirector general d'Esport, Joan Carles Cuenca, i el cap d'Infraestructures Esportives, José Miguel Sánchez.

"A penes una setmana després que la Junta de Govern Local aprovara el requeriment, hui hem mostrat als responsables de la Conselleria el problema estructural que presenta la coberta del pavelló del Centre de Tecnificació Esportiva i s'han compromés a actuar d'emergència, ja que han vist el perill que suposa tant per als usuaris com per al personal esportiu i de manteniment", explica Serralvo. L'edil detalla que també han visitat el pavelló del CTE diverses empreses d'arquitectes projectistes que realitzaran diferents valoracions tècniques i econòmiques amb l'objectiu que "la Conselleria tinga sobre la taula com més prompte millor els informes corresponents per a contractar les obres d'emergència".

El regidor ha valorat de manera positiva la resposta de la Generalitat Valenciana davant els defectes estructurals de la coberta del pavelló construït durant l'etapa del Partit Popular i inaugurat el 2011, poc abans de l'arribada de l'actual equip de govern a l'Ajuntament de Vila-real. "Com ja va ocórrer amb la coberta del col·legi José Soriano, ens trobem davant un empastre més de l'etapa del PP, que es va construir malament a pesar que va costar prop de 30 milions d'euros, un exemple més dels sobrecostos de Ciegsa, i ara serà l'actual govern de la Generalitat el que donarà solució a aquesta herència enverinada", afirma Serralvo. L'Ajuntament també ha demanat a la Generalitat que assumisca el cost de la despesa que des de 2015 ha suposat per al consistori la realització de diferents reparacions en el pavelló i que ascendeix a més de 100.000 euros. 

Les instal·lacions del CTE són propietat de la Generalitat Valenciana, encara que a l'octubre de 2014 el govern autonòmic del PP va signar un encàrrec de gestió a favor de l'Ajuntament de Vila-real, que des de llavors assumeix el manteniment del recinte. Segons recull l'informe del cap del Servei Municipal d'Esports, José Ramón Cantavella, l'SME va iniciar la gestió del Centre de Tecnificació a l'octubre de 2015 i "amb les primeres situacions de pluja, comencen a aparéixer filtracions d'importància en la coberta Deck del pavelló poliesportiu". Aquestes filtracions afecten "el fals sostre interior, graderies, zona tècnica del sostre i la pista poliesportiva de parquet". Així mateix, es constata que, en episodis d'inclemències meteorològiques, "en cap cas la coberta Deck impermeable pot protegir íntegrament la instal·lació amb l'agreujant d'acumular la pluja a la coberta mantenint les filtracions dies després de les inclemències climatològiques". Aquestes deficiències "produeixen goteres i filtracions incontrolades per damunt del fals sostre que, especialment a través de les zones no accessibles, afecten tot l'edifici, especialment la tarima de les pistes de joc", conclou l'informe.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita de responsables de la Conselleria i l'Ajuntament al CTE_2 Visita de responsables de la Conselleria i l'Ajuntament al CTE_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es