Inici

Vila-real reorganitza el calendari de festivals i cicles culturals per a reprendre l'activitat des de maig fins a final d'any

dijous, 29 d'abril de 2021

La Regidoria de Cultura reprén el pols dels festivals i cicles culturals amb un calendari especial per a donar cabuda a l'activitat que s'ha vist afectada per la tercera ona de la pandèmia. A partir d'aquest mes de maig i fins a final d'any, la ciutat es retrobarà amb les principals cites de música, teatre de carrer, dansa, òpera o màgia, entre d'altres, sempre que l'evolució de la crisi sanitària ho permeta, i amb totes les mesures i protocols de prevenció que establisquen les autoritats sanitàries. Així, el festival Real Jazz marcarà l'arrancada de la proposta de festivals culturals de 2021, els dies 7, 8 i 9 de maig. Vila-real en Dansa arribarà al juny mentre que el referent, FITCarrer, es trasllada a octubre, el mateix mes previst per al certamen Màgia x ací. La resta de festivals i cicles es reparteixen fins a final d'any, amb la Setmana Tàrrega i el Festival Coral com a colofó de la programació anual.

"Des de la Regidoria de Cultura hem defensat sempre la importància de mantenir el suport al sector cultural, un dels més afectats per aquesta crisi, per la qual cosa hem treballat per a recuperar l'activitat, sempre des de la prudència i la responsabilitat, amb totes les mesures de prevenció", remarca la regidora de Cultura, Rosario Royo. "Comptem amb festivals que són una referència a la província i la Comunitat Valenciana, com el Festival Internacional de Teatre de Carrer, FITCarrer, o el festival de màgia, sense oblidar la resta de certàmens que s'han consolidat en la nostra oferta cultural i que atrauen no sols públic local sinó també d'altres municipis, per la qual cosa hem apostat per reorganitzar el calendari i que 2021 no siga un any en blanc ja que, gràcies a la vacunació i a l'esforç de tots i totes, la situació de la pandèmia ens anima a tenir esperança", apunta la regidora.

Amb aquest objectiu, el director de festivals, Pau Ayet, ha perfilat, en consens amb els organitzadors de cadascun dels esdeveniments, un nou calendari que arranca aquest mes de maig. El Real Jazz arribarà el cap de setmana del 7, 8 i 9 de maig, amb actuacions a l'avinguda de la Murà i la plaça Major; aquest mateix mes també començarà el Festival de Música Clàssica, amb conferències, classes magistrals, Òpera Gourmet i concerts durant tot l'any. El primer d'ells, de música de cambra, està programat per al 30 de maig, a càrrec de Spanish Brass, i suposarà l'estrena del recentment restaurat Teatre Tagoba com un nou espai cultural de la ciutat.

Els dies 4, 5 i 6 de juny es desenvoluparà el Vila-real en Dansa. Aquest mateix mes arrancarà el cicle Auditiva, en la seua huitena edició, que es prolongarà fins al mes de desembre, amb concerts i jam sessions fins a final d'any. També al juny tornarà el Festival de Música Clàssica, que es reprendrà després de l'estiu amb activitats i actuacions durant els mesos de setembre a desembre.

El Plectre a la Fresca ambientarà el mes de juliol, mentre que ja després de l'estiu els carrers de Vila-real tornaran a convertir-se en un gran escenari teatral, de la mà del Festival Internacional de Teatre de Carrer (FITCarrer), que es desenvoluparà els dies 1, 2 i 3 d'octubre. A la fi d'aquest mateix mes prendrà el relleu Màgia x ací, amb una nova proposta d'il·lusionisme del 22 al 24 d'octubre. Finalment, tancaran el calendari la Setmana Tàrrega, del 10 al 19 de desembre, i el Festival Coral, programat, com és habitual, amb motiu de les festes nadalenques.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es