Inici

Les biblioteques reobrin amb tots els protocols anticovid per a oferir espais als estudiants en exàmens mentre es tramita el trasllat de la seu central a la BUC

divendres, 30 d'abril de 2021

Les biblioteques de Vila-real reobriran íntegrament les portes, amb la limitació d'aforament al 75% i tots els protocols de prevenció de la covid-19, dilluns que ve. L'àrea que gestiona Rosario Royo treballa també en la reobertura d'una sala d'estudi a la BUC a partir de la setmana següent. D'aquesta manera, es dona resposta a la necessitat d'espais per a l'estudiantat de cara a la preparació de la pròxima temporada d'exàmens, mentre es tramita el trasllat de la seu central a la BUC per a poder convertir l'antic edifici de Solades en el nou Centre de Salut de Torrehermosa.

"Som conscients que arriba una època particularment difícil per als nostres estudiants, amb la preparació de proves com l'EBAU o els exàmens universitaris. Per això, i encara que estàvem pendents de procedir al trasllat de la Biblioteca Central a l'edifici de Pius XII, hem decidit respectar aquesta època d'exàmens, que es perllongarà durant els mesos de juny i juliol, perquè els nostres estudiants puguen disposar d'espais públics per a la preparació de les proves", valora l'alcalde, José Benlloch. El primer edil aclareix que ha sigut precisament el projecte de trasllat de la Biblioteca Central i la construcció del nou Centre de Salut de Torrehermosa el que ha demorat la reobertura completa del servei, que s'ha mantingut obert per al préstec bibliotecari.

"Hem donat ja tots els passos necessaris per a procedir al trasllat de la seu central a la BUC i tramitar la cessió de l'espai a la Generalitat per a la creació d'aquest nou Centre de Salut Torrehermosa, però la veritat és que els tràmits s'estan allargant un poc més del que es preveia. Per aquest motiu, i atenent també les noves normes de desescalada que ha anat aprovant el Consell valencià en altres àmbits com l'esportiu, on ja es permet l'ús de dutxes al 50% o la presència de públic en les competicions esportives, reprendrem el servei de consulta en sala en la Xarxa de Biblioteques Públiques, a més de reobrir una sala d'estudi a la BUC", puntualitza Benlloch, que afegeix als arguments per a la reobertura la finalització de l'estat d'alarma al maig o els avanços en el procés d'immunització contra el virus gràcies a la vacunació massiva que s'està desenvolupant al Centre de Congressos.

"Per descomptat, no deixem de treballar en els tràmits per al nou centre de salut, estem en contacte permanent amb la Generalitat i ho tenim tot preparat per a contractar el trasllat i tenir buit l'edifici de Solades quan siga possible", detalla l'alcalde. De fet, els protocols estan tan avançats que, una vegada concloga el període d'exàmens, podria procedir-se de manera immediata al trasllat. "Respectarem en tot cas aquests dos mesos perquè els nostres estudiants puguen fer ús dels espais en una època tan difícil i important per a ells", agrega.

La reobertura de les biblioteques i la sala d'estudi de la BUC es farà amb tots els protocols i mesures de prevenció de la covid-19, començant per una reducció de l'aforament al 75%. D'aquesta manera, en la seu de Solades hi haurà 36 punts de lectura disponibles, 25 a l'Agència de Lectura del pis superior, 30 a la del Pilar i altres 30 a la Biblioteca Infantil de Pius XII. En tots els espais, hi haurà gel hidroalcohòlic, mesuradors de temperatura i desinfectants perquè cada persona usuària netege l'espai que haja ocupat després del seu ús, en la línia dels protocols que se segueixen en altres serveis. Després de la reobertura presencial, l'horari de la Biblioteca Central serà de 9.00 a 20.00 hores, i a les infantils, de 16.30 a 20.00 hores.

"Les biblioteques són un espai segur i, per això, hem dissenyat tots els protocols necessaris per a la prevenció de la covid-19, distància de seguretat i ús de màscares, per a poder recuperar el 100% d'un servei que és fonamental per a Vila-real com a Ciutat Educadora que som", valora Royo. A aquesta reobertura se sumarà l'habilitació d'una sala d'estudi a la BUC.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es