Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real obri un segon Pla Resistir i amplia les ajudes directes anticovid a 18 activitats econòmiques, amb 600.000 euros

dissabte, 1 de maig de 2021

Les ajudes Parèntesi del Pla Resistir arribaran a 18 sectors comercials i de serveis més de Vila-real. La Regidoria d'Economia ha dissenyat ja l'abast del segon Pla Resistir de la ciutat, que permetrà que la liquiditat aportada per Ajuntament, Generalitat i Diputació per a ajudar amb una línia directa els sectors més afectats per la covid-19 arribe a negocis no inclosos en la primera fase, dirigida a les activitats més durament colpejades per la pandèmia com l'hostaleria o els centres esportius. El segon Pla Resistir de Vila-real comptarà amb una consignació d'uns 600.000 euros i s'activarà la setmana que ve.

"Hem volgut avançar la informació dels CNAE (Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques) inclosos en aquesta segona fase de les ajudes Parèntesi abans d'obrir oficialment la convocatòria la setmana que ve, perquè les gestories de la ciutat en siguen coneixedores i puguen començar ja a requerir als seus clients les dades per a presentar la sol·licitud només s'òbriga el termini, que serà de 10 dies", assenyala el regidor d'Economia, Xus Madrigal. En concret, aquesta ampliació de les ajudes anticovid afectarà els sectors següents: confecció de peces de vestir exteriors, arts gràfiques, impressió i preimpressió, enquadernació, comerç al detall no especialitzat, forns de pa i pastisseries amb servei de cafeteria o degustació, botigues de tèxtil especialitzades, articles de vestir, cuir i calçat, flors i plantes, joieries, fotografia, educació preprimària, educació esportiva i recreativa, altres activitats educatives, altres activitats sanitàries, reparació de calçat i cuir, neteja de peces tèxtils i de pell.

El segon Pla Resistir de Vila-real distribuirà entre aquests sectors la liquiditat que no s'ha consignat en la primera fase del programa, dotat inicialment amb 1,2 milions d'euros -d'aquests, 192.000 euros aportats pel consistori-. En aquesta primera fase, s'han presentat 328 sol·licituds d'ajudes directes, que ja s'han abonat o estan en procés de pagament. Les subvencions s'han destinat a empreses amb fins a 10 treballadors, amb una consignació de 2.000 euros per autònom o microempresa, a més de 200 euros per cada treballador. "En les bases, que teníem delegades els ajuntaments, vam establir que, en cas que no es distribuïren els 1,2 milions entre les sol·licituds presentades, els diners restants el repartiríem entre altres comerços locals que també s'han vist afectats per la pandèmia", detalla Madrigal. Aquesta clàusula permet ara redistribuir altres 600.000 euros entre una vintena més d'activitats econòmiques. "És evident que la covid-19 ha afectat de manera especialment dramàtica sectors com l'hostaleria o els gimnasos, que han hagut de romandre tancats molt de temps. Però també, de manera tangencial, a altres branques d'activitat, a les quals volem ara servir almenys de xicotet alleujament amb aquest segon Pla Resistir", valora el regidor.

Els 1,2 milions de les ajudes Parèntesi se sumen a altres iniciatives de caràcter exclusivament municipal que l'Ajuntament de Vila-real ha adoptat en l'últim any per a pal·liar els efectes de la crisi en l'economia local. L'exoneració de la taxa d'ocupació de terrasses, durant dos anys consecutius, ha suposat deixar d'ingressar en les arques municipals uns 360.000 euros, als quals se sumen els 50.000 euros de les ajudes municipals al sector de l'oci nocturn o els 350.000 euros de la bonificació del 95% IBI als locals on se situa un negoci. Els 500.000 euros consignats el 2020 i 2021 per al Pacte local pel renaixement o els 620.000 euros destinats a activitats de dinamització econòmica com la Fira de Nadal o Vila-real Renaix, tots dos amb companyies i grups locals, se sumen a l'esforç econòmic del consistori en la lluita anticovid fins a arribar als 3,6 milions d'euros.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es