Inici -> Àrees -> Esports -> Notícies esports

Vila-real amplia les activitats a la piscina Aigua-salut per a consolidar aquest centre com a referent de teràpies aquàtiques

diumenge, 2 de maig de 2021

Reunió d'Esports amb les comares d'atenció primària de Vila-real

La piscina Aigua-salut sumarà noves activitats relacionades amb la salut i l'esport per a consolidar-se com un centre referent en teràpies aquàtiques. El Servei Municipal d'Esports ha dissenyat una nova planificació en aquesta nova fase de reactivació de la programació esportiva, tot complint les restriccions i mesures del Consell per la pandèmia, que inclou l'ampliació de l'oferta d'activitats dirigides en la piscina Aigua-salut. Així, segons ha detallat el regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo, una de les novetats més importants és que la natació prepart, que fins a l'inici de la pandèmia es desenvolupava al Centre de Tecnificació Esportiva, es recupera ara a la piscina Aigua-salut, amb una oferta més àmplia.

Serralvo i el cap del Servei Municipal d'Esports, José Ramón Cantavella, han mantingut una reunió amb les matrones dels centres de salut de la localitat per a informar-los d'aquestes novetats i coordinar la nova programació. En aquest sentit, a més de reubicar i ampliar la natació prepart en la piscina Aigua-salut, l'SME ha acordat també amb el col·lectiu de matrones programar altres classes no aquàtiques que es desenvoluparan en un espai que s'habilitarà en el mateix recinte d'Aigua-salut.

"Continuem treballant, sempre complint les restriccions imposades per la crisi sanitària, perquè el projecte Aigua-salut siga una realitat i que aquest nou espai esportiu i de cura de la salut que vam obrir a l'octubre de 2020 es consolide com un centre de teràpies aquàtiques", ha assegurat Serralvo, que ha recordat que, "gràcies a l'aposta que aquest equip de govern ha fet per la marca de Ciutat de la Salut i l'Esport, Vila-real compta amb tres piscines cobertes, una piscina a l'aire lliure i cinc pavellons esportius".
D'altra banda, l'edil també ha informat que, en aquesta nova fase de reactivació de les activitats esportives després del tancament a causa de la tercera ona de la pandèmia, també es recuperen altres activitats aquàtiques que es desenvolupen en Aigua-salut i que tenen a veure amb la cura de la salut com són les classes dirigides per a persones amb patologies com ara fibromiàlgia i esclerosi múltiple, la natació terapèutica, la natació especial i les activitats d'aigua-salus.

La piscina Aigua-salut, que en el seu moment va ser un centre esportiu privat, va obrir les portes com a recinte municipal el passat 1 d'octubre, després d'una sèrie de reformes per a adaptar-lo als protocols de prevenció per la covid-19, seguint les directrius de la Càtedra de l'Esport de la Universitat Politècnica de València. El centre va arrancar l'activitat amb 29 hores de classe a la setmana de les diferents activitats aquàtiques i una mitjana de 500 usuaris setmanals. A causa de la tercera ona de la pandèmia, la programació esportiva va haver de suspendre's, però ara, amb la relaxació d'algunes de les restriccions fixades per la Generalitat, el Servei Municipal d'Esports treballa per a recuperar de manera progressiva l'activitat.

Tal com va anunciar l'alcalde, José Benlloch, en el seu moment, "aquest centre està pensat com un espai de referència en salut i aigua, ja que de moment acollirà les activitats aquàtiques de la guia esportiva enfocades a la salut però l'objectiu és que es convertisca en un centre de teràpies aquàtiques de rehabilitació a través d'un acord amb l'Hospital de la Plana".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es