Inici

Benlloch tanca amb el clúster ceràmic una mesa tècnica per a abordar els reptes i el futur del sector a Vila-real

dimarts, 4 de maig de 2021

Reunió de l'alcalde amb representants de les principals patronals del clúster ceràmic

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'ha reunit aquest matí amb els presidents i equips de les principals patronals del clúster ceràmic -Ascer, Vicente Nomdedéu; Asebec, Juan Vicente Bono, i Anfecc, Joaquín Font de Mora-, per a abordar la situació del sector, les accions empreses en els últims anys i el full de ruta del consistori en suport a la indústria. Amb aquest objectiu, Benlloch ha acordat amb els representants del clúster la creació d'una mesa tècnica per la ceràmica del segle XXI que, en el marc del Fòrum Vila-real 2030, aborde els principals reptes del sector a la ciutat: la competitivitat dels polígons industrials, la dotació d'infraestructures i la transformació energètica.

"L'Ajuntament de Vila-real hem fet en els últims anys un important esforç, i així li ho he traslladat als presidents de les patronals ceràmiques, per millorar la competitivitat del sector, amb l'oficina i el Pla de reindustrialització local, amb el qual hem invertit 2,5 milions d'euros, finançats per l'Ivace, als quals se sumaran els 730.000 euros de la nova convocatòria", recorda Benlloch. "La indústria ceràmica és el motor de la nostra economia, un sector que és i continuarà sent fonamental i pel qual no deixarem de treballar per a fer de Vila-real un entorn d'oportunitats atractiu per a noves inversions", incideix l'alcalde.

La "intensificació" de la solució definitiva al polígon de la carretera d'Onda és, en aquests moments, una de les claus de les polítiques industrials municipals. "El polígon de la carretera d'Onda va ser aprovat l'any 1999 i a penes té un 30% executat", recorda Benlloch, que ha abordat també amb els empresaris ceràmics les dues infraestructures en les quals treballa el consistori i que es configuren com a claus per al futur del taulell: la ronda Sud-oest, en estat d'execució molt avançat, i el futur institut integrat d'FP d'Edificació. "Tant Ascer, com Asebec i Anfecc s'han mostrat molt il·lusionats del que pot suposar aquest centre, un projecte que reclamaven des de feia temps i especialment necessari en aquesta conjuntura, ja que no sols servirà per a la formació dels més joves, sinó també per al reciclatge professional que pot requerir la societat postcovid", argumenta.

L'últim gran repte de la ceràmica identificat en la trobada, que s'ha celebrat a la sala de plens, es refereix a la transformació energètica del sector. "Estem vivint un canvi energètic molt important que suposarà grans aliances i inversions a llarg termini. Per a poder abordar aquesta transformació energètica que requereix la indústria, els fons europeus són una oportunitat que no es pot desaprofitar", valora.

Tots aquests assumptes formaran part de la matèria de treball de la mesa acordada per l'alcalde amb les tres associacions professionals. De caràcter eminentment tècnic, la Mesa per la Ceràmica del segle XXI comptarà amb personal de les tres entitats, de l'Oficina Municipal de Reindustrialització i també de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI. "Fa ja temps que treballàvem en la idea de crear meses sectorials, dins del marc del Fòrum Vila-real 2030, que la pandèmia ha retardat, i la mesa ceràmica era una de les nostres prioritats. Una mesa que creem ara, de la mà del clúster, amb l'objectiu de continuar treballant, junts, per a avançar en el futur del sector i de Vila-real", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es