Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Penyes, entitats i escolars podran realitzar l'ofrena a sant Pasqual els dies 14 i 15 de manera escalonada i en grups reduïts

dijous, 6 de maig de 2021

Penyes, associacions, col·legis i escoles infantils de la ciutat podran realitzar la tradicional ofrena floral al patró, sant Pasqual, en diferents dies, de manera escalonada i en grups reduïts, per a garantir les mesures de prevenció per la pandèmia. La Junta de Festes i la Regidoria de Festes de l'Ajuntament de Vila-real, juntament amb la Comissió de Penyes, han coordinat un protocol especial perquè els col·lectius que habitualment participen en l'homenatge floral al patró puguen fer-lo enguany complint les restriccions sanitàries i, a més, sense haver d'assumir el cost dels rams de flors, ja que els pagarà la Comissió de Penyes a través del conveni que manté amb el consistori. Els rams s'encarregaran a les floristeries del municipi per a ajudar a aquests negocis, afectats per la crisi.

El regidor de Festes, Diego A. Vila, ha recordat que enguany la ciutat no celebra les festes patronals del mes de maig, que es van suspendre per acord unànime del Consell Rector de Festes el mes de febrer passat davant la situació de la pandèmia. No obstant això, s'ha decidit realitzar un acte simbòlic per a honrar el patró. L'ofrena és un acte que organitza tradicionalment la Comissió de Penyes, i se celebra sempre la vespra de la festivitat de sant Pasqual. No obstant això, enguany, en caure en dilluns el dia del patró, 17 de maig, i davant la necessitat de realitzar l'ofrena de manera escalonada per a evitar la concentració de persones, s'ha decidit distribuir la participació en diferents hores dels dies 14 i 15 de maig. Així mateix, també s'ha implicat totes les floristeries de la ciutat perquè elaboren els detalls florals que conformaran el tapís representatiu de sant Pasqual com una manera de fer costat al comerç local i "especialment un sector com el de les floristeries que s'ha vist molt afectat per la pandèmia a causa de la suspensió de cerimònies i actes", destaca Vila.

Així, la Comissió de Penyes, que pagarà tots els rams a través del conveni amb l'Ajuntament, encarregarà la seua confecció a les deu floristeries del municipi i se'ls oferirà a les penyes de la Comissió de Penyes, associacions, col·legis i escoles infantils la possibilitat de participar en l'ofrena. Si accepten, se'ls indicarà en quina floristeria han de recollir els rams i el dia i l'hora en què podran anar a depositar-los en el tapís.

"S'establirà un ordre, per torns, i en grups d'un màxim de sis persones per cada penya, col·lectiu o centre educatiu", apunta el regidor de Festes, "perquè, per prudència, cal evitar la coincidència de moltes persones en l'acte". Aquests torns s'organitzaran durant els dies 14 i 15 de maig. L'edil ha animat els col·lectius a participar en aquesta ofrena que "encara que, per responsabilitat, s'ha de realitzar de forma reduïda, és una manera de mantenir viva la tradició d'homenatjar el patró, més ara en aquest moment en què la situació sanitària va millorant i podem anar reactivant alguns actes".

Vila ha indicat a més que el dia 15 de maig les corts d'honor que compleixen 25 i 50 anys el 2020 i 2021 també realitzaran la seua ofrena floral a sant Pasqual després dels respectius actes d'homenatge que se celebraran al matí i a la vesprada a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner. També participaran les reines Carmen Rubert i María Carmona, amb les seues corts d'honor.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es