Inici

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars organitza una ruta a peu per la senda del Botànic Calduch

dijous, 6 de maig de 2021

Senda del botànic Calduch junt al riu Millars

El diumenge 16 de maig, el Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars gestionat pels ajuntaments d'Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, i l'empresa especialitzada en rutes interpretatives per la natura Itinerantur han organitzat una ruta a peu per un dels camins més frescos i plens de vegetació del paratge fluvial com és la senda del botànic vila-realenc Manuel Calduch Almela. Aquesta senzilla ruta discorre pel vessant dret del riu Millars des de l'assut dels Matxos fins al pont medieval de Santa Quitèria. Els participants descobriran algunes de les construccions hidràuliques més importants dels últims quilòmetres del riu com ara l'assut dels Matxos que eleva l'aigua del riu per a desviar-la per al reg en el marge dret, molins com el de l'Ermita o el Bisbal o també anomenat de Tatxes o el mateix pantanet de Santa Quitèria. 

La ruta discorre a l'ombra de la vegetació de ribera on el famós farmacèutic natural de Vila-real, Manuel Calduch Almela, va començar a col·leccionar el seu herbari mundialment conegut i format per més de 6000 espècies. La ruta s'ha planificat per a tota la família amb una durada aproximada de 3 hores. S'iniciarà a les 10 h del matí i acabarà a les 13.00 h. És gratuïta, molt fàcil i caldrà reservar a través del correu electrònic info@itinerantur.com o telefonant al 611 496 058. Podran participar un màxim de 28 persones que estaran acompanyades per dos guies. La ruta es farà seguint les màximes mesures de seguretat que imposa la covid-19.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es