Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Vila-real instal·larà radars pedagògics en les cinc grans avingudes per a valorar la reducció de la velocitat màxima de circulació

divendres, 7 de maig de 2021

Vila-real instal·larà radars pedagògics a les cinc grans avingudes de la ciutat amb doble carril per sentit per a analitzar el flux de vehicles diari i la velocitat mitjana de circulació. Aquesta mesura està encaminada a obtenir dades objectives per a valorar una possible reducció del límit màxim, en virtut de la modificació del Reglament general de circulació aprovada per la Direcció General de Trànsit, que entra en vigor aquest pròxim 11 de maig. En aquesta nova normativa de trànsit, que rebaixa els límits de velocitat en vies urbanes i travessies, es contempla la possibilitat de reduir la velocitat màxima a les avingudes amb doble carril per sentit de 50 a 40 km/h. La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha explicat que, l'equip de govern ha optat per "mantenir de moment el límit en 50 km/h i no aplicar directament la reducció; en la nostra línia del diàleg amb la societat, volem apel·lar a la col·laboració i la conscienciació de la ciutadania per a respectar els límits de velocitat".

La instal·lació d'aquests radars pedagògics servirà per a, a més d'informar i alertar els conductors, recaptar dades tècniques sobre el respecte de les normes de trànsit de manera que "si detectem zones en les quals s'incompleix de forma reiterada la restricció de velocitat, valorarem la possibilitat d'aplicar la reducció del límit a 40 km/h", indica Silvia Gómez. Les cinc avingudes en les quals es procedirà a la instal·lació d'aquests dispositius per al control de la velocitat dels vehicles són: Francesc Tàrrega, Alemanya, Itàlia, Europa i Bèlgica. La col·locació dels radars serà a càrrec de l'empresa adjudicatària del nou contracte de manteniment de la senyalística de trànsit, que inclou aquesta possibilitat com una de les millores.

De manera paral·lela, l'Ajuntament està completant el canvi de senyals en totes les vies urbanes d'un únic sentit, en les quals la velocitat màxima permesa passa de 40 a 30 km/h, en aplicació de la modificació del Reglament general de circulació. Aquests canvis entren en vigor el pròxim 11 de maig pel que Silvia Gómez ha demanat als conductors "responsabilitat" i que "respecten els nous límits, que s'apliquen per a garantir una major seguretat tant dels vianants com dels conductors de tota mena de vehicles a les vies urbanes i fer de les ciutats espais més amables i segurs".

Una altra mesura complementària que l'Ajuntament està implementant en matèria de seguretat viària és la instal·lació de reductors de velocitat i els anomenats coixins berlinesos, un sistema també utilitzat perquè els conductors rebaixen la velocitat en determinades zones de la ciutat. Així, els punts en els quals s'ha previst situar els reductors de velocitat són: avinguda de Pius XII (enfront de la BUC); camí de Vora Riu (entre Molí Llop i camí Vell Castelló-Onda); carrer del Monestir del Puig (entre Molí Bisbal i Penyal d'Ifach); carrer de Miralcamp (enfront de l'IES Miralcamp) i carrer de la Travessa (al costat del parc de la Maiorasga). Els coixins berlinesos s'han instal·lat a l'avinguda de Francesc Tàrrega (a l'encreuament amb el carrer de Pablo Santo Leocadio) i al carrer de Michalovce (a l'altura del carrer de Manuel Sanchis Guarner).

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es