Inici -> └rees -> Festes -> Junta de Festes -> Festes de la Mare de DÚu de GrÓcia

Vila-real reserva una plaša portÓtil per a garantir el bou al setembre si les restriccions impedeixen celebrar festejos a la vila

diumenge, 9 de maig de 2021

Vila-real tornarÓ a comptar amb una plaša de bous portÓtil el mes vinent de setembre per a la celebraciˇ de festejos de bous al carrer. L'alcalde, JosÚ Benlloch, ha aconseguit un acord amb l'empresa que ja va instalĚlar aquest recinte l'any passat a Vila-real perquŔ el mes vinent de setembre, coincidint amb les dates de les festes patronals en honor de la Mare de DÚu de GrÓcia, la ciutat tinga assegurada la possibilitat de comptar de nou amb aquesta instalĚlaciˇ portÓtil. D'aquesta manera, segons ha explicat l'alcalde, "encara que per la situaciˇ sanitÓria no siga possible celebrar bou per la vila al setembre, garantirem que els aficionats puguen retrobar-se amb aquesta tradiciˇ tan nostra, amb totes les mesures i protocols de prevenciˇ, i al mateix temps ajudarem els ramaders de caps de bestiar braus que durant l'˙ltim any han sigut durament colpejats pels efectes de la pandŔmia, com molts altres sectors econ˛mics".

Benlloch ha avanšat que en breu ell mateix i el regidor de Festes, Diego Vila, es reuniran amb el Consell Rector de Festes, la Junta de Festes i la Comissiˇ del Bou per a plantejar-los la proposta de l'equip de govern i comenšar a treballar "sempre des del diÓleg" amb vista a la possible celebraciˇ de festes patronals el mes de setembre. "Aquest mes de maig hem suspÚs les celebracions en honor a sant Pasqual, perquŔ aixÝ ho va acordar de manera unÓnime el Consell Rector de Festes davant la situaciˇ de la pandŔmia, que ens obliga a actuar encara amb molta prudŔncia", recorda el primer edil. "Per˛ de cara al mes de setembre confiem a poder celebrar les festes de la Mare de DÚu de GrÓcia, sempre dins de les limitacions que establisquen les autoritats sanitÓries, i des del consistori volem promoure la instalĚlaciˇ de la plaša portÓtil perquŔ els actes taurins es puguen celebrar de manera segura en cas que la situaciˇ no permeta realitzar-los als carrers de la vila com Ús habitual", subratlla Benlloch.

AixÝ les coses, en la reuniˇ que l'alcalde i el regidor de Festes mantindran amb els representants dels ˛rgans festius, posaran a la seua disposiciˇ aquesta plaša portÓtil que, tal com han acordat amb l'empresa, estarÓ reservada per a les dates en les quals la ciutat tÚ previst celebrar les festes en honor de la Mare de DÚu de GrÓcia, del 3 al 12 de setembre. "Si en aquestes dates no Ús possible celebrar bou per la vila, disposarem d'aquest recinte perquŔ els aficionats puguen gaudir dels festejos i les ramaderies tinguen possibilitat de treballar i que el sector es reactive", afirma l'alcalde, que afig que "si finalment la situaciˇ sanitÓria sÝ que permet el bou als carrers de la vila, no descartem mantenir igualment la plaša portÓtil".

Cal recordar que a la fi de setembre de l'any passat, Vila-real va acollir un recinte taurÝ per a la realitzaciˇ de festejos de bous al carrer desprÚs de la solĚlicitud tramitada per una empresa privada, amb les corresponents autoritzacions de la Conselleria de JustÝcia i la Conselleria de Sanitat. El consistori havia manifestat des del primer moment la seua voluntat que la ciutat poguera continuar celebrant actes taurins, complint amb les mesures de prevenciˇ per la covid-19, en suport al sector de les ramaderies de caps de bestiar braus i en defensa de la tradiciˇ del bou al carrer, "que a Vila-real estÓ documentada des del segle XIV", segons el regidor de Festes.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es