Inici -> Àrees -> Esports -> Notícies esports

Vila-real serà epicentre de la pilota valenciana a la Plana de la mà de la Fundació per la Pilota Valenciana i el jugador Pepe Mezquita

tornar Imprimir

dimarts, 11 de maig de 2021

Sala de premsa, Esports

Presentació de l'acord entre l'Ajuntament, la Fundació per la Pilota Valenciana i Pepe Mezquita

Vila-real serà epicentre de la pilota valenciana a la Plana de la mà de la Fundació per la Pilota Valenciana i el jugador Pepe Mezquita

El Trinquet de Vila-real es convertirà en l'epicentre de la pilota valenciana en tota la Plana gràcies a l'acord aconseguit entre el consistori, la Fundació de la Comunitat Valenciana per la Pilota Valenciana i el jugador i trinqueter local Pepe Mezquita. El regidor d'Esports, Javier Serralvo, ha presentat hui al Trinquet Municipal Salvador Sagols aquesta col·laboració, al costat del president de la fundació, Pepe Catalunya, el representant de l'entitat a les comarques de Castelló, Manuel Martín, i el jugador vila-realenc Pepe Mezquita. En virtut d'aquest acord, Mezquita es convertirà en el nexe d'unió entre la Fundació per la Pilota Valenciana i els municipis de la Plana amb la finalitat de promoure l'organització de competicions i activitats relacionades amb aquest esport tradicional.

Serralvo ha valorat de manera molt positiva aquesta col·laboració i ha destacat que Mezquita "ésl'alma mater del Trinquet i no s'entendria la història recent de la pilota valenciana sense ell". El regidor ha assegurat que la ciutat "té al Villarreal CF un gran emblema esportiu però Pepe Mezquita és també un ambaixador referent" i "ara ajudarà al fet que el nostre esport autòcton es difonga encara més". Serralvo ha reiterat el suport de l'Ajuntament a l'acord entre la fundació i el trinqueter Mezquita "per a dinamitzar la pilota i que atraga més públic", segons ha apuntat Manuel Martín.

Per la seua part, Pepe Catalunya, president de la Fundació de la Comunitat Valenciana per la Pilota Valenciana, ha destacat el projecte pioner per a posar en marxa un programa d'impuls de la pilota a les comarques de la Plana, amb epicentre a Vila-real. "La fundació aportarà tots els seus mitjans i se sumaran als contactes i l'experiència que té Pepe Mezquita, la qual cosa redundarà en una millor organització d'esdeveniments relacionats amb la pilota i permetrà que els ajuntaments i entitats puguen comptar amb nosaltres per a dur a terme activitats", ha remarcat Catalunya, que ha agraït al trinqueter i a l'Ajuntament de Vila-real "haver aguantat la flama de la pilota durant els anys en què aquest esport ha travessat moltes dificultats".

Finalment, el pilotari Pepe Mezquita, que porta 29 anys com a trinqueter de Vila-real, ha agraït també el suport de l'Ajuntament i ha avançat que "a partir d'ara, gràcies al suport de la fundació, treballarem per a omplir el nostre Trinquet i els de la resta de municipis fomentant l'esport tradicional de la pilota".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es