Inici -> Àrees -> Noves tecnologies -> Notícies

Vila-real implementa un geoportal amb informació territorial i geogràfica com a nova eina de transparència municipal

dimecres, 12 de maig de 2021

Presentació del nou geoportal de l'Ajuntament de Vila-real

L'Ajuntament de Vila-real compta amb una nova eina informàtica de transparència per a facilitar la informació geogràfica i territorial del municipi a través de la seua pàgina web. Es tracta del geoportal, un nou instrument desenvolupat pels tècnics dels departaments de Territori i Noves Tecnologies i que unifica tota la informació territorial i geogràfica del municipi per a facilitar la consulta de dades tant per part de la ciutadania com del personal municipal.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha presentat el nou apartat geoportal.vila-real.es acompanyat dels dos responsables de la posada en funcionament d'aquesta nova eina d'informació municipal: l'arquitecte municipal, Ernesto Ramos, i el tècnic del Departament de Noves Tecnologies Andrés Ortega. Obiol ha recordat que aquest nou instrument naix a partir del Sistema d'Informació Territorial (SIT) que l'Ajuntament de Vila-real va crear el 2014 i que "se'ns havia quedat xicotet". Per aquest motiu, "hem desenvolupat una eina més complexa i útil".

El geoportal de Vila-real ofereix dos tipus d'informació: d'una banda, informació urbanística, edificatòria i territorial, centrada sobretot en el Pla general d'ordenació urbana, "però amb moltes més possibilitats, gràcies a un programari més avançat". D'altra banda, també hi ha un apartat de serveis en el qual, de moment, es pot consultar informació sobre la ubicació de l'autobús urbà en temps real. No obstant això, la intenció és "a poc a poc ampliar aquest apartat d'informació de serveis amb dades de diferents regidories i departaments municipals per a implementar aquesta nova eina de consulta". "Estem davant un important instrument per a la transparència en la informació municipal, una finestra per a la ciutadania i també per a facilitar el treball i la presa de decisions dels funcionaris municipals", ha ressaltat Obiol, que ha animat les diferents regidories a aportar informació per a completar aquest nou geoportal i convertir-lo en una eina "fonamental" per a la ciutadania.

Per la seua part, Andrés Ortega ha explicat les funcionalitats del geoportal, que es pot consultar des de qualsevol dispositiu mòbil, i que dona resposta a la necessitat que "tota la informació georeferenciada de l'Ajuntament de Vila-real estiguera en una única geobase de dades, ja que fins ara estava disgregada en diferents departaments". La informació del geoportal està organitzada en un total de 17 capes i incorpora 116.000 elements georeferenciats, a partir dels quals "anirem avançant i incorporant altres nous", ha afirmat el tècnic de Noves Tecnologies. A més, una de les particularitats d'aquest instrument informàtic és que "és possible connectar-lo amb les metadades d'altres administracions que són d'accés públic per a veure'ls sobre el territori de Vila-real en temps real".

L'arquitecte municipal, Ernesto Ramos, ha subratllat que el geoportal és "una eina que optimitzarà els recursos municipals, amb una major efectivitat i un plus de transparència".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es