Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Xiquets i Xiquetes tracta el problema de l'assetjament escolar en la primera reunió presencial des de la pandèmia

dijous, 13 de maig de 2021

Reunió presencial del Consell de Xiquets i Xiquetes a la Casa dels Mundina

El Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real reprén aquesta vesprada les reunions presencials des de l'inici de la pandèmia en una convocatòria que té com a principal tema a abordar la problemàtica de l'assetjament escolar. Aquest òrgan, format per escolars dels diferents centres educatius de la ciutat, no ha deixat de reunir-se ni de treballar des que al març de 2020 es decretara l'estat d'alarma. Això sí, durant aquest temps les sessions s'han realitzat de manera telemàtica com a mesura de prevenció sanitària.

"En el marc del procés de desescalada davant l'evolució positiva de la pandèmia, hui tornem al format presencial, amb els protocols de prevenció vigents, a la Casa dels Mundina", ha indicat la regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, que ha volgut agrair "l'esforç que durant aquests mesos han realitzat els membres del Consell de Xiquets i Xiquetes per a mantenir actiu aquest òrgan i continuar treballant amb normalitat en els temes que interessen i afecten els xiquets i xiquetes de Vila-real, aprofitant les possibilitats que ens brinden les noves tecnologies per a estar connectats i treballar en línia".

En la reunió de hui el principal assumpte a tractar és la problemàtica de l'assetjament escolar, també conegut com bullying. Miriam Caravaca ha detallat que aquest tema forma part del llistat de temes d'interés que a l'inici de curs van elaborar els representants del Consell. En l'última sessió del Consell de Xiquets i Xiquetes "es va realitzar una introducció, explicant les diferents formes d'assetjament escolar i contextualitzar aquesta problemàtica". Durant les últimes setmanes, els escolars "han estat detectant possibles situacions d'assetjament en el seu entorn per a, en la reunió d'aquest dijous, exposar-les i que prenguen consciència d'aquest problema, es posen en la pell d'un xiquet o xiqueta que el puga patir i adopten una actitud proactiva a l'hora de frenar aquest tipus de comportaments".

La regidora ha avançat que en la pròxima reunió del Consell de Xiquets i Xiquetes "els escolars posaran sobre la taula propostes per a combatre l'assetjament escolar que es traslladaran a l'Ajuntament i als centres educatius de la ciutat".

Cal recordar que el Consell de Xiquets i Xiquetes es va crear el 2015 com un òrgan de participació pioner a la Comunitat Valenciana del qual formen part alumnes dels centres escolars, triats democràticament. Es tracta d'un organisme que busca acostar als més xicotets la participació, la reflexió i la implicació en la vida pública, donant-los veu i escoltant les seues propostes per a la millora de la ciutat i el seu entorn.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es