Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Xiquets i Xiquetes tracta el problema de l'assetjament escolar en la primera reunió presencial des de la pandèmia

tornar Imprimir

dijous, 13 de maig de 2021

Sala de premsa, Participació ciutadana

Reunió presencial del Consell de Xiquets i Xiquetes a la Casa dels Mundina

El Consell de Xiquets i Xiquetes tracta el problema de l'assetjament escolar en la primera reunió presencial des de la pandèmia

El Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real reprén aquesta vesprada les reunions presencials des de l'inici de la pandèmia en una convocatòria que té com a principal tema a abordar la problemàtica de l'assetjament escolar. Aquest òrgan, format per escolars dels diferents centres educatius de la ciutat, no ha deixat de reunir-se ni de treballar des que al març de 2020 es decretara l'estat d'alarma. Això sí, durant aquest temps les sessions s'han realitzat de manera telemàtica com a mesura de prevenció sanitària.

"En el marc del procés de desescalada davant l'evolució positiva de la pandèmia, hui tornem al format presencial, amb els protocols de prevenció vigents, a la Casa dels Mundina", ha indicat la regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, que ha volgut agrair "l'esforç que durant aquests mesos han realitzat els membres del Consell de Xiquets i Xiquetes per a mantenir actiu aquest òrgan i continuar treballant amb normalitat en els temes que interessen i afecten els xiquets i xiquetes de Vila-real, aprofitant les possibilitats que ens brinden les noves tecnologies per a estar connectats i treballar en línia".

En la reunió de hui el principal assumpte a tractar és la problemàtica de l'assetjament escolar, també conegut com bullying. Miriam Caravaca ha detallat que aquest tema forma part del llistat de temes d'interés que a l'inici de curs van elaborar els representants del Consell. En l'última sessió del Consell de Xiquets i Xiquetes "es va realitzar una introducció, explicant les diferents formes d'assetjament escolar i contextualitzar aquesta problemàtica". Durant les últimes setmanes, els escolars "han estat detectant possibles situacions d'assetjament en el seu entorn per a, en la reunió d'aquest dijous, exposar-les i que prenguen consciència d'aquest problema, es posen en la pell d'un xiquet o xiqueta que el puga patir i adopten una actitud proactiva a l'hora de frenar aquest tipus de comportaments".

La regidora ha avançat que en la pròxima reunió del Consell de Xiquets i Xiquetes "els escolars posaran sobre la taula propostes per a combatre l'assetjament escolar que es traslladaran a l'Ajuntament i als centres educatius de la ciutat".

Cal recordar que el Consell de Xiquets i Xiquetes es va crear el 2015 com un òrgan de participació pioner a la Comunitat Valenciana del qual formen part alumnes dels centres escolars, triats democràticament. Es tracta d'un organisme que busca acostar als més xicotets la participació, la reflexió i la implicació en la vida pública, donant-los veu i escoltant les seues propostes per a la millora de la ciutat i el seu entorn.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es