Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

La bonificació del 95% de l'IBI arriba ja a prop de 300 negocis amb un impacte econòmic de quasi 350.000 euros

divendres, 14 de maig de 2021

Ple extraordinari de 14 de maig de 2021

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat, amb el vot favorable de tots els partits, la bonificació del 95% de l'impost sobre béns immobles (IBI) d'altres 105 establiments comercials, d'hostaleria i serveis, com a part de les ajudes anticovid activades pel consistori. En la sessió extraordinària celebrada aquest matí s'ha donat llum verda a la proposta de concessió d'aquesta exoneració de l'IBI, que suposa un impacte econòmic de 120.373 euros, segons ha explicat el regidor d'Economia, Xus Madrigal.

"Una ajuda que va directament al teixit empresarial de la nostra ciutat i que se suma a la primera remesa de bonificacions aprovades fa només unes setmanes", recorda l'edil. En aquest sentit, el Ple va aprovar per unanimitat la primera relació de beneficiaris d'aquesta mesura, amb un total de 187 negocis i un valor de 215.300 euros. D'aquesta manera, amb la inclusió d'altres 105 establiments, l'impacte global de la bonificació de l'IBI arribarà a quasi 300 locals i suposarà una injecció econòmica de prop de 350.000 euros per al teixit econòmic de la ciutat.

L'alcalde, José Benlloch, ha explicat que ha sigut necessari realitzar un Ple extraordinari per a tirar avant aquest segon paquet d'expedients de bonificació perquè "hem d'aprovar ja el padró de l'IBI per a 2021", i ha agraït el treball dels tècnics municipals per a agilitar tots els tràmits. Benlloch ha assenyalat que encara falten una vintena de sol·licituds per tramitar, que estan pendents d'esmenar errors, i ha assegurat que "encara que quedaran fora del padró, si finalment compleixen els requisits, les incorporarem a la bonificació a través d'una altra fórmula legal".

Madrigal ha recordat que l'Ajuntament de Vila-real "ha intentat estar a l'altura de les circumstàncies excepcionals de la pandèmia" impulsant altres ajudes tant directes com indirectes per a fer costat als sectors econòmics més perjudicats: la línia d'ajudes directes als locals d'oci nocturn per valor de 50.000 euros; l'exoneració de la taxa per ocupació de la via pública, que ha suposat al consistori deixar d'ingressar 360.000 euros; els 500.000 euros consignats el 2020 i 2021 per al Pacte local pel renaixement o els 620.000 euros destinats a activitats de dinamització econòmica com la Fira de Nadal o Vila-real Renaix, tots dos amb companyies i grups locals. Aquestes accions, unides als 1,2 milions del Pla Resistir per als sectors més afectats per la pandèmia, eleven l'esforç econòmic en la lluita anticovid fins a quasi 3,7 milions d'euros.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es