Inici

Vila-real consolida el projecte de divulgació dels dinosaures dels Ports entre els escolars amb una exposició itinerant

divendres, 21 de maig de 2021

Inauguració de l'exposició en l'IES Broch i Llop sobre els dinosaures dels Ports

L'Ajuntament de Vila-real ha adaptat a la nova normalitat per la pandèmia el projecte de promoció i divulgació del patrimoni paleontològic de la comarca dels Ports entre els estudiants de la ciutat. Així, l'acord que el consistori va segellar el 2013 amb l'Ajuntament de Cinctorres perquè els alumnes vila-realencs visitaren cada any el parc cultural Dinomania es consolida amb un nou format adaptat a la situació sanitària actual. Davant la impossibilitat que els escolars es desplacen fins a aquesta localitat dels Ports, el projecte s'ha reorientat a través d'una exposició itinerant que durant el que queda d'aquest curs i el pròxim recorrerà els centres educatius de primària, ESO i batxillerat de Vila-real.

La regidora d'Educació, Aida Beteta, ha inaugurat aquesta mostra, que arranca a l'IES Broch i Llop, acompanyada per l'alcaldessa de Cinctorres, Mireia Mestre; la directora de l'institut, Lucía Adsuara; els professors del centre Ignasi Nebot, Pilar Safont i Enrique Vilanova; els responsables del Grup Guix, Andrés Santos i Begoña Poza, a més de la primera tinent d'alcalde, Silvia Gómez, i altres regidors de l'Ajuntament de Vila-real.

Els jaciments paleontològics de la comarca dels Ports són un excel·lent recurs tant des del punt de vista patrimonial, com científic, educatiu i turístic. L'Ajuntament de Cinctorres, conscient d'aquesta realitat, va decidir apostar per la difusió del seu patrimoni entre els escolars de primària, ESO i batxillerat de la província. Així, de la mà de l'Ajuntament de Vila-real l'any 2013, va nàixer el projecte per a la promoció de la cultura científica, divulgació de la naturalesa i conservació del patrimoni, que ha permés que centenars d'alumnes de la localitat de Vila-real reben xarrades i visiten el parc cultural Dinomania de Cinctorres.

La irrupció de la pandèmia de la covid-19 ha obligat a replantejar l'activitat per a aquest curs escolar, a causa de les restriccions i protocols existents i la impossibilitat de desplaçar estudiants a Cinctorres. Així doncs, s'ha dissenyat una exposició itinerant que, durant aquest curs escolar i el que ve anirà visitant els centres escolars i instituts de la localitat de Vila-real per a acostar amb seguretat el món dels dinosaures de la comarca dels Ports a l'alumnat. Aida Beteta ha destacat la importància de poder continuar amb aquesta col·laboració perquè "com a Ciutat de la Ciència i la Innovació apostem per la divulgació científica i la promoció de l'interés per la ciència i les vocacions científiques entre els nostres estudiants". A més, "en aquest cas, donem també a conéixer la riquesa patrimonial de la nostra província i ajudem a la seua conservació i manteniment".

Amb aquesta exposició es consolida una iniciativa que es va posar en marxa fa huit anys i que ha permés, d'una banda, donar a conéixer la riquesa de l'interior de la província de Castelló i per l'altre, ajudar a comprendre millor conceptes de Geologia i Biologia inclosos en el currículum de primària, ESO i batxillerat, ja que el projecte ha sigut redactat per geòlegs i mestres del Grup Guix de Vila-real, tenint en compte els continguts que s'imparteixen en aquests nivells educatius.

El projecte ha sigut desenvolupat conjuntament per Cinctorres-Dinomania, el Grup Guix de Vila-real i ha comptat amb el patrocini de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Vila-real i l'Ajuntament de Cinctorres.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es