Inici

Vila-real reforça el tractament contra els mosquits en el nucli urbà, el Termet i diferents punts del terme municipal

tornar Imprimir

divendres, 21 de maig de 2021

Sala de premsa, Sanitat

Tractament per a evitar la proliferació de mosquits_1

Vila-real reforça el tractament contra els mosquits en el nucli urbà, el Termet i diferents punts del terme municipal

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Sanitat, ha intensificat els tractaments de prevenció per a evitar la proliferació de mosquits en el terme municipal. Amb l'augment de les temperatures i després de les recents pluges, el consistori ha reforçat les tasques que es realitzen durant tot l'any a través del contracte anual per a la prevenció de plagues. La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, ha recordat que "l'empresa adjudicatària realitza un manteniment i accions preventives de manera constant" però "en aquest moment, amb l'arribada de la calor, aquests tractaments s'han accentuat, sobretot en les zones del nucli urbà i del terme municipal que presenten una major problemàtica per la presència de mosquits".

D'aquesta manera, en el nucli urbà, s'està realitzant un control dels embornals, per ser possibles focus a causa de l'acumulació d'aigua. Així mateix, en la zona rural es duen a terme tasques de monitoratge i tractament en basses, així com en arquetes. També s'estan revisant basses soterrades i s'efectua un tractament en la zona rural amb un producte específic respectuós amb el medi ambient, tal com ha assenyalat l'empresa responsable dels treballs.

A més dels tractaments en el nucli urbà, també s'està incidint en zones del terme municipal que poden presentar una major proliferació de mosquits per la presència d'aigua estancada com ara el Termet, l'entorn del riu i la zona de l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia; també en les àrees confrontants a l'Hospital de la Plana, el col·legi britànic i la residència de majors, en la zona est del terme municipal; una altra de les àrees en les quals s'intensificarà el control és la zona de Molí Nou, molt pròxima també al Millars, a més dels solars situats a l'entrada sud del municipi.

La regidora de Sanitat ha recordat que, a més dels tractaments que realitza l'Ajuntament, "és molt important la col·laboració ciutadana" perquè "a vegades els focus de mosquits es troben en propietats privades". Sobre aquest tema, Silvia Gómez ha incidit en la necessitat que els particulars realitzen un correcte manteniment de piscines i basses i que eviten zones d'aigua estancada als seus habitatges, especialment en la zona dels masets.

Galeria multimèdia

Imatges

Tractament per a evitar la proliferació de mosquits
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es