Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Proximitat anima les entitats locals a continuar liderant la participació a la Comunitat i presentar propostes als primers pressupostos participatius de la Generalitat

diumenge, 23 de maig de 2021

La regidora de Participació Ciutadana i Proximitat, Miriam Caravaca, ha remés una carta a totes les associacions que formen part del Consell de Participació Ciutadana de Vila-real, animant-los a participar en el procés dels primers pressupostos participatius que convoca la Generalitat Valenciana. "Vila-real és una ciutat líder en la participació ciutadana, la solidaritat i el compromís ferm amb el bé comú de la societat", assenyala Caravaca, qui advoca per "continuar marcant el pas de la participació a la Comunitat Valenciana" a través de la implicació local en els pressupostos participatius autonòmics.

En concret, tal com relata la regidora en la carta, els comptes valencians disposen de 125 milions d'euros per a propostes ciutadanes, de les quals el 70% es distribuiran en àrees comarcals i el 30% en projectes d'àmbit autonòmic. L'àrea comarcal que inclou Vila-real és la comarca costanera del nord (Baix Maestrat, Plana Alta i Plana Baixa); zona geogràfica per a la qual s'han reservat 9.348.500 euros. El termini per a presentar les propostes és fins al 30 de maig i les iniciatives han de registrar-se a través del portal GVA Participa.

"Són els primers pressupostos participatius de la Generalitat, que no sols permetran que la ciutadania puga decidir quins projectes considera prioritaris, sinó que també busquen l'equilibri territorial i social. A Vila-real tenim molt a aportar, a través de les nostres associacions, que han demostrat sempre la seua preocupació i implicació activa en la millora social a través dels diferents mecanismes de participació que, des dels últims 10 anys, hem implementat", recorda Caravaca. La regidora s'ha posat a la disposició de les entitats per a qualsevol consulta o suport amb mitjans informàtics per a la tramitació de les propostes.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es