Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

La gala dels Premis Poble ret homenatge als 'herois' de la pandèmia: sanitaris, comerciants, Policia Local i docents

tornar Imprimir

divendres, 21 de maig de 2021

Ajuntament, Sala de premsa

Gala dels XXI Premis Poble

La gala dels Premis Poble ret homenatge als 'herois' de la pandèmia: sanitaris, comerciants, Policia Local i docents

La gala dels Premis Poble va cedir enguany tot el protagonisme al record a les víctimes i homenatge a les persones que han fet front a la pandèmia de la covid-19. L'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner va viure una vetlada marcada per les restriccions en aforament i l'adaptació a les actuals circumstàncies en la qual es va guardonar el Departament de Salut de la Plana, el comerç de Vila-real, la Policia Local i els docents i educadors.

L'acte, que va comptar amb l'assistència de l'alcalde, José Benlloch, i regidors de la corporació municipal, va arrancar amb la música del grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull, a l'entrada de l'Auditori. La gala es va iniciar amb la interpretació del Cant dels ocells, a càrrec de les sopranos Rosanna i Gisela Morales, acompanyades al piano per Natasha García i al violoncel per José Enrique Bouché. Durant l'emotiva interpretació, es van projectar imatges dels moments més durs de 2020 a l'hora que centenars de ciris van il·luminar l'escenari.

El director dels Premis Poble, Juanjo Clemente, es va referir a cadascun dels premiats en la gala destacant la seua labor en aquesta pandèmia. Els comerciants, que tant d'esforç i enginy han hagut d'aplicar en l'últim any, van rebre el Premi Poble de mans de la directora general d'Internacionalització, Maria Dolors Parra. La presidenta d'Ucovi, Carmen Gil, va recollir el premi acompanyada pels presidents del Mercat Central, Toni Cuartero, i el Mercat Ambulant, Ignasi Centelles. Seguidament, Juanjo Clemente va recordar la tasca i implicació del cos de Policia Local de Vila-real en els moments més difícils de la crisi sanitària. La diputada de Cultura, Ruth Sanz, va entregar el premi al cap de la Policia Local, José Ramón Nieto. En l'equador de la gala, les sopranos Rosanna i Gisela Morales van tornar a l'escenari amb la pianista Natasha García per a posar en escena la simbòlica cançó de Lluís Llach Que tinguem sort.

El tercer dels guardons va premiar la dedicació i la creativitat que han tingut mestres, professorat i també el personal no docent que treballa en els centres educatius per a seguir amb la seua labor. Va ser la directora territorial de Presidència, Eva Redondo, en representació del president de la Generalitat, Ximo Puig, qui va entregar el Premi Poble a un grup de docents que van representar tots els àmbits educatius. Va recollir el premi Vicent Esteve, acompanyat per Juanjo Ruiz, Maite Cabrera i Meritxell Rubert.

L'última de les distincions de la nit va adquirir un significat doblement entranyable. El Departament de Salut de la Plana i tots els professionals que l'integren són els qui més han patit aquesta situació d'emergència sanitària. Juanjo Clemente va repassar la valentia i dedicació dels sanitaris, els moments més durs als quals han hagut de fer front i va acabar demanant la presència de l'alcalde, José Benlloch, perquè entregara el Premi Poble al gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira.

Amb una foto de família del conjunt de guardonats, els Premis Poble s'acomiadaven com sempre, amb l'Himne de Vila-real, cantat per la Coral Sant Jaume però amb un original muntatge audiovisual com a signe de respecte, prudència i prevenció.

Mireu les fotografies de la gala en el Flickr de l'Ajuntament de Vila-real

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es