Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch felicita les alumnes del Santa Maria, Alba Serrano i Patricia Marco, finalistes de les olimpíades de Nova York

tornar Imprimir

dimecres, 5 de maig de 2021

Ajuntament, Sala de premsa, Innovació

Alba Serrano i Patricia Marco, alumnes de l'IES Santa Maria

Benlloch felicita les alumnes del Santa Maria, Alba Serrano i Patricia Marco, finalistes de les olimpíades de Nova York

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha felicitat les alumnes del col·legi Santa Maria, Alba Serrano i Patricia Marco, i el seu professor Cisco Marco, després d'haver quedat finalistes a la Nova York Genius Olympiad, amb el seu projecte d'investigació Triops cancriformis: com sobreviure al canvi climàtic. El treball, que ja va ser reconegut l'any passat amb el primer premi del XXXII Congrés de Joves Investigadors, organitzat per l'Institut de la Joventut, el Ministeri d'Universitats i el CSIC, ha sigut seleccionat entre els 2.481 projectes presentats per 85 països.

"L'aposta que vam iniciar l'any 2011, amb l'obtenció de la marca Ciutat de la Ciència i la Innovació, tenia entre els seus principals objectius la divulgació científica i el foment de les vocacions científiques entre els nostres joves. En aquesta línia, Alba i Patricia, el professor Cisco Marco i el col·legi Santa Maria s'han convertit en unes excel·lents ambaixadores de la nostra marca. Estem segurs que encara tenen moltes alegries a donar-nos", assenyala Benlloch. L'Ajuntament de Vila-real ha col·laborat de manera contínua amb el centre en els diferents certàmens internacionals en els quals han participat a través de l'assignatura Cultura Científica o en l'organització d'activitats com la Setmana de la Ciència.

El projecte Triops cancriformis: com sobreviure al canvi climàtic consisteix en la cria en captivitat d'aquest crustaci, el més longeu de la Terra, per a tractar de demostrar la hipòtesi que el Triops cancriformis ha aconseguit sobreviure a diversos canvis climàtics gràcies a la duresa dels seus ous.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es