Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch reafirma l'aposta per una Vila-real inclusiva i treballa a solucionar la falta de personal en Serveis Socials provocada per la provisionalitat de les places

dissabte, 8 de maig de 2021

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha lamentat la situació en la qual es troben els serveis tècnics de Serveis Socials, denunciada recentment pel sindicat UGT. "Som conscients de la situació i som els primers a lamentar-la. Per a l'equip de govern de Vila-real les persones són el primer i mai hem deixat ni deixarem d'invertir els recursos econòmics que siguen necessaris per a garantir la protecció social. Però també és cert que la llei ens aboca a una provisionalitat en les places que ens ha generat molts problemes i en la qual portem ja temps treballant", detalla Benlloch. De fet, hui mateix s'han publicat en el BOP les bases de noves borses de treballadors i educadors socials.

D'altra banda, Benlloch s'ha referit a la nova llei valenciana de Serveis Socials Inclusius i el "canvi de model" que comporta, amb ràtios "estrictes" de places de funcionaris. "La llei és un avanç sense precedents, fruit de la clara aposta del Consell de Ximo Puig per les persones, però hui dia troba molts obstacles per a la seua aplicació, agreujats pels efectes de la inesperada crisi de la covid-19, que ha triplicat la necessitat d'ajuda. Els ajuntaments seguim amb una legislació estatal que ens impedeix crear places fixes i estables, que són les que es necessiten per a aquest tipus de perfils, i aquesta impossibilitat és la que ha fet que hagem de recórrer a programes que duren poc de temps i que no són atractius per als aspirants; circumstància que ha provocat una provisionalitat en les places que redunda en un perjudici en l'atenció al ciutadà", explica l'alcalde.

"Aquests són els problemes que hem tingut a l'Ajuntament de Vila-real, que, a pesar d'haver creat les places de la forma que hem pogut i fins i tot acudit a convenis amb altres ajuntaments, hui dia tenim places sense cobrir que sí que estan consignades en el pressupost. Per tant, amb una clara aposta econòmica per atendre aquesta realitat, però sense possibilitat de prestar adequadament el servei. Fa temps que els alcaldes estem traslladant aquest problema al Consell sense obtenir resposta", lamenta.

"No es tracta, per tant, que no destinem recursos econòmics a aquesta importantíssima labor, sinó que, tenint els recursos, ens està sent impossible cobrir aquestes places i estem entrant en una competència entre tots els ajuntaments a l'hora d'aconseguir personal qualificat que resulta realment lamentable", puntualitza.

En relació a la queixa d'UGT, Benlloch explica que tenen constància de l'escrit remés pel sindicat, però prèviament a la reunió amb els delegats s'han estat fent ja passos per a buscar solucions. Per exemple, el dimarts passat es va aprovar en la Junta de Govern Local la convocatòria de les bases per a treballadors i educadors socials, atés que les places s'han quedat vacants; convocatòria que ha sigut publicada hui en el BOP. Aquesta mateixa setmana, a més, l'alcalde ha mantingut una reunió amb el secretari municipal i la cap de Recursos Humans, als quals se'ls ha encarregat una sèrie d'informes i treballs amb l'objectiu d'intentar buscar solucions a aquesta situació. "Sabem que Serveis Socials està col·lapsat per les places buides i les conseqüències que està tenint en l'atenció. Estem treballant en solucions i en breu convocarem una reunió per a explicar-los la situació i els passos que estem donant", agrega. "L'aposta de l'equip de govern per una Vila-real inclusiva, que no deixe a ningú arrere, és absolutament ferma", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es