Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Vila-real consigna 40.000 euros en una primera fase per a col·laborar amb el projecte de modernització de regs Pinella

diumenge, 30 de maig de 2021

L'Ajuntament de Vila-real aprovarà en el pròxim Ple ordinari, que se celebrarà per primera vegada de manera presencial des de l'inici de la pandèmia, una aportació de 40.000 euros per a col·laborar a fer possible el projecte de modernització de regadiu Pinella fase 3. La primera part de la dotació municipal a aquesta iniciativa -que es completarà l'any que ve amb altres 40.000 euros- s'inclourà en la modificació de crèdits de 3,8 milions d'euros aprovada ja per la Comissió Informativa d'Hisenda amb l'objectiu d'adaptar el pressupost municipal al ràpid avanç de la desescalada i la necessitat de cofinançar projectes obtinguts d'altres administracions.

D'aquesta manera, l'equip de govern dona compliment al compromís adquirit per l'alcalde, José Benlloch, amb l'Agrupació de Regants Pinella, el Sindicat Central d'Aigües del Riu Millars i la Comunitat de Regants Canal Cota 100. Marge Dret Riu Millars. Amb aquesta aportació econòmica, el consistori vila-realenc s'implica directament en un ambiciós projecte que afecta 12 pous de reg i permetrà completar la implantació del reg localitzat en la partida de Pinella. "És una iniciativa d'una gran potència i tremendament important per a continuar avançant en la modernització de la nostra agricultura, afavorint l'agricultura ecològica, la innovació agrària i la sostenibilitat", recorda Benlloch.

La modernització de regadiu Pinella fase 3, que s'executarà en dues anualitats, tindrà un cost global de vuit milions d'euros i afectarà una superfície de 4.500 fanecades en el marge esquerre del polígon industrial de la carretera d'Onda. La Generalitat es farà càrrec del 100% del cost en la primera fase del projecte, programada per a 2021, i d'un 50% de la segona fase, prevista el 2022. Els propietaris, per la seua part, tan sols hauran d'assumir una quarta part dels treballs, ja en la segona fase, que se centrarà en la connexió de les parcel·les amb el sistema de reg.

L'Ajuntament de Vila-real ha volgut implicar-se des del primer moment en el projecte, facilitant la tramitació i l'obtenció d'ajudes d'altres administracions, però també de manera directa. Per a això, se signarà un conveni amb la Comunitat de Regants Canal Cota 100. Marge Dret Riu Millars, mitjançant el qual aportarà 80.000 euros en dues quotes anuals de 40.000 euros. Aquesta quantitat es correspon amb el 50% de les dues inversions inicials necessàries per a posar en marxa els treballs: el projecte, ja elaborat i amb un cost de 120.000 euros, i la compra dels terrenys per a la construcció de la bassa. La primera part d'aquesta aportació es consigna ja en la modificació de crèdits que aprovarà el pròxim Ple.

"Malgrat la difícil situació econòmica municipal, seguim apostant per anar de la mà de les nostres associacions, en aliança amb la societat, per a continuar avançant la Vila-real de 2030. Una Vila-real diversificada, industrial, llauradora i de serveis, que aposta pels nostres sectors tradicionals i per continuar consolidant la ciutat innovadora, inclusiva i sostenible del futur", conclou Benlloch.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es