Inici

Amazon i l'Ajuntament de Vila-real s'alien en la primera competició nacional de robòtica virtual

dissabte, 29 de maig de 2021

Amazon Challenge_3

Has fet un regal d'Amazon a un amic pel seu aniversari i has d'assegurar-te que arribe a temps. Aquesta és la premissa de la qual parteix Amazon Challenge, la primera competició nacional de robòtica virtual que hui ha congregat, des de Vila-real, més de 1.200 xiquets i joves de tot Espanya per a demostrar les seues habilitats en la programació de robots i superar les proves plantejades per l'organització. El concurs està organitzat per l'empresa de robòtica educativa OCA Grup, amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real.

L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha sigut l'encarregat d'inaugurar oficialment l'esdeveniment, celebrat íntegrament de manera virtual, en el qual han participat prop de 350 equips formats per escolars d'entre 6 i 17 anys de col·legis de tot Espanya. Des de Vila-real, uns 200 alumnes dels centres de la ciutat s'han sumat a les activitats de programació, que van arrancar fa ja diverses setmanes.

"A Vila-real vam ser pioners, fa ja deu anys, a intentar canviar la cultura de la ciutat cap a una economia diversificada, des de la nostra tradició agrària i industrial, que aposta ara també per la innovació i la tecnologia. Esdeveniments com aquest Amazon Challenge, que parteix des de Vila-real per a promoure la innovació educativa i la robòtica en tot Espanya, ens demostren que aquella sembra ens està donant fruits", valora Benlloch, que ha volgut agrair especialment el treball dels equips directius i docents dels col·legis que han participat en les activitats, procedents de diferents punts del país com ara Tenerife, Ceuta, Palma, Madrid, Albacete o, més a prop, també de Morella, entre d'altres. "La crisi sanitària que estem vivint ens ha demostrat que la ciència, la investigació, la innovació i la I+D+i són fonamentals per al progrés de la societat i, sobretot, perquè aquest progrés siga sostenible amb el planeta", agrega Benlloch. 

Des de l'organització, per la seua part, el CEO d'OCA Grup, Fito Sales, ha destacat el suport de l'Ajuntament de Vila-real a activitats d'innovació educativa. "Des del concurs Vilabot, promogut per Fundació Flors, al campus de robòtica que es va celebrar fa a penes unes setmanes, s'ha estat fent un treball molt important per a incentivar l'interés dels més joves en el coneixement de la tecnologia i la robòtica", ha assenyalat durant la presentació de la trobada.

La competició Amazon Challenge ha enfrontat prop de 350 equips, cadascun amb el seu mentor-professor. En les últimes setmanes, els equips han estat aprenent programació en diferents activitats formatives i preparant la trobada, que ja dissabte passat va viure un primer simulacre, amb la BUC de Vila-real com a centre logístic principal. Els participants han hagut de programar des dels seus respectius municipis els robots virtuals a través de la plataforma virtual CoderZ, han emprat una rèplica del robot Hèrcules d'Amazon en un entorn en tres dimensions que recrea un centre logístic real de la multinacional. El premi: el passe gratuït en representació d'Espanya per a la fase internacional de la lliga Coderz. Equips del British School de Vila-real, l'institut Pedralbes de Barcelona, les escoles professionals Sagrada Família d'Úbeda (Jaén) i l'IES Fernando III de Martos (Jaén) han estat els guanyadors en les diferents categories.

"Aquest tipus d'activitats, emmarcades en la metodologia de la ludificació, són molt interessants per a promoure entre els nostres joves l'interés per la tecnologia i afavorir el desenvolupament d'habilitats com el pensament crític, la resolució de problemes o la creativitat. En definitiva, una activitat que reforça l'aposta que estem fent a Vila-real com a Ciutat Educadora i com a Ciutat de la Ciència i la Innovació", conclou la regidora d'Educació, Aida Beteta, que ha estat present durant les diferents fases de la competició.

Galeria multimèdia

Imatges

Amazon Challenge_1 Amazon Challenge_2 Amazon Challenge
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es