Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

El Ple avala incorporar 5,6 milions al pressupost per a ajudar a reactivar la ciutat i cofinançar projectes en l'era postcovid

dimarts, 1 de juny de 2021

Ple ordinari de l'1 de juny de 2021

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat hui dos expedients de suplement de crèdit per a incorporar al pressupost de 2021 una mica més de 5,6 milions d'euros amb els quals complementar partides de les diferents regidories així com cofinançar projectes en marxa o de futur "pensant en les persones i les oportunitats", segons ha explicat el regidor d'Economia, Xus Madrigal. Amb aquesta modificació, s'incorporen, d'una banda, 3.781.565 euros de romanents per a "fer possible una ciutat més amable, verda, de serveis, innovadora, que genere oportunitats per a empreses i autònoms, en un moment en què hem d'estar preparats per a afrontar la recuperació postcovid", ha assenyalat el regidor. D'altra banda, la segona operació de suplement de crèdit per valor d'1.848.376 euros -dels quals 1.780.000 euros provenen d'una operació de préstec- permetrà cofinançar 11 inversions i 2 convenis al costat d'altres administracions. La incorporació dels més de 5,6 milions d'euros ha sigut aprovada amb el vot favorable de PSPV, Unides Podem, Ciutadans i Compromís, i l'abstenció del Partit Popular i Vox.

L'alcalde, José Benlloch, ha agraït el suport dels grups i ha assenyalat que el 70% dels diners que s'incorpora de romanents es destina a "despesa corrent de regidories que, d'una altra manera, no podrien acabar l'any". Així mateix, ha explicat que amb els projectes previstos en aquesta modificació de crèdit, "tenim definides les infraestructures per als pròxims dos o tres anys i per tant la previsió és poder rebaixar l'endeutament en els pròxims exercicis".

Madrigal ha detallat algunes de les inversions que, de la mà d'altres administracions, seran possibles gràcies a aquesta modificació del pressupost com l'expropiació dels terrenys per al quart institut que construirà la Conselleria d'Educació (600.000 euros); la rehabilitació de l'alqueria de Botànic Calduch (182.000 euros); l'aportació municipal per a completar el projecte que Renfe executa per a la construcció de l'intercanviador de transports en l'estació (235.000 euros); o la rehabilitació de l'antic edifici dels Jutjats (489.000 euros); a més del conveni de 40.000 euros per a la modernització del reg a la partida Pinella i de l'acord amb la Universitat de València per al control de la plaga del cotonet (5.000 euros), entre d'altres.

Respecte als romanents que es destinen a suplementar regidories, Madrigal ha destacat els 240.000 euros per a la celebració de les festes patronals de setembre, si la pandèmia ho permet; 200.000 euros per a vies públiques; 100.000 euros per a Cementeri; 113.000 euros per al servei gratuït de lloguer de bicicletes; 300.000 euros per a la reactivació cultural; 575.000 euros per a esports o els 250.000 euros per a continuar impulsant iniciatives de reactivació econòmica a través del Pacte local pel renaixement.

El Ple ha començat amb un minut de silenci en senyal de dol per la defunció de Joaquín Farnós Gauchía, expresident de la Diputació de Castelló, exconseller de Sanitat i Medalla d'Or de la ciutat. L'alcalde ha anunciat que s'han decretat dos dies de dol oficial i ha traslladat públicament les condolences a la família. En la sessió també s'ha aprovat per unanimitat una última relació de beneficiaris de la bonificació del 95% de l'IBI, com a mesura extraordinària per a pal·liar els efectes de la covid-19 en l'economia local. Amb aquesta relació, d'11 nous establiments, la xifra de negocis que s'han vist beneficiats d'aquesta mesura arriba ja als 303 locals i s'acosta als 350.000 euros.

També s'ha donat llum verda, amb el suport de tots els partits, al projecte per a condicionar el jardí del carrer de les Corts Valencianes, al costat del col·legi Botànic Calduch, amb una inversió de 126.000 euros, finançada a través del Pla 135 de la Diputació. 

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es