Inici -> └rees -> Economia -> NotÝcies

Vila-real recupera els mercats ambulants al centre com a revulsiu econ˛mic i en condicions de seguretat

dimecres, 2 de juny de 2021

Sorteig per assignar els llocs de venda als mercats ambulants

Els mercats ambulants de roba i de verdures tornen al centre. Un any desprÚs de la seua reubicaciˇ desprÚs de l'esclat de la pandŔmia per la covid-19, els mercats ambulants recuperen el seu emplašament al centre com a revulsiu econ˛mic, encara que lleugerament adaptat a les noves circumstÓncies que imposa la lluita contra el coronavirus: el mercat ambulant de roba i complements dels dimecres s'instalĚlarÓ ˙nicament a la plaša Major, mentre que el dels dissabtes es localitzarÓ als carrers de Cardenal Tarancˇn, Josep Ramon Batalla, Hospital i Raval del Carme, deixant lliure la plaša de l'Ajuntament.

"Tal com ens vam comprometre, a penes les condicions sanitÓries ho han permÚs, els mercats ambulants tornen al centre de la ciutat per a servir tambÚ d'impuls i dinamitzaciˇ econ˛mica per a afavorir la recuperaciˇ postcovid", valora el regidor d'Economia, Xus Madrigal, que avanša que la reubicaciˇ dels mercats ambulants serÓ ja efectiva a partir del dimecres de la setmana que ve. Per a aix˛, hui s'ha celebrat el sorteig de les parades de roba i complements que s'instalĚlaran tant els dimecres com els dissabtes en els diferents emplašaments.

Entre setmana, la reubicaciˇ del mercat ambulant a l'emplašament ˙nic de la plaša Major obliga a reduir el nombre de llocs. D'aquesta manera, les diferents parades s'instalĚlaran amb una periodicitat quinzenal; Ús a dir, la meitat de les parades una setmana i l'altra meitat, la segŘent, amb unes 35 en cada mercat. "Aquesta decisiˇ s'ha pres de manera consensuada amb els venedors i tambÚ amb els comerciants del centre, de manera que tots els llocs de venda estiguen situats en un emplašament ˙nic, que estarÓ perimetrat, complint amb les obligacions de prevenciˇ sanitÓria que imposa la covid-19", argumenta Madrigal.

En el cas del cap de setmana, el mig centenar de llocs de fruita i verdura recuperen la seua ubicaciˇ precovid a l'avinguda del Cardenal Tarancˇn, mentre que les 90 parades de roba i complements que munten a Vila-real podran traure els seus productes al carrer en una nova ubicaciˇ, que quedarÓ delimitada en forma de T des del carrer de l'Hospital (enfront del Convent, espai d'art), Barranquet i Raval del Carme. "D'aquesta manera, s'allibera tambÚ els caps de setmana la plaša Major i s'aconsegueix una ubicaciˇ ˙nica, fÓcilment perimetrable i mÚs esponjada per al nostre mercat, que en tot cas se celebrarÓ sempre complint amb les mesures de prevenciˇ sanitÓria vigents en cada moment", puntualitza el responsable d'Economia, que detalla que el muntatge de les parades no comenšarÓ fins a les 7.00 hores del matÝ.

Amb el retorn al centre dels mercats de roba i de verdures, Vila-real recupera la 'normalitat' en tots els seus mercats ambulants al complet, ja que els d'antiguitats, a la plaša del Llaurador, i el de proximitat dels dijous ja se celebren a les seues ubicacions tradicionals. "Els mercats ambulants sˇn un puntal de la nostra oferta comercial; ens ajuden a dinamitzar els comeršos i l'activitat econ˛mica a la ciutat i atrauen tambÚ consumidors de poblacions ve´nes. Per aix˛, vam ser pioners a recuperar els mercats en les primeres fases de la desescalada, en noves ubicacions que ens han permÚs garantir la seguretat sanitÓria tant de venedors com d'usuaris", valora Madrigal. "Vull agrair la comprensiˇ i l'esforš de tots els venedors durant aquests mesos, en els quals hem tractat sempre de donar la millor resposta possible tant a venedors com a usuaris, sense renunciar a la seguretat. Ara, en les noves circumstÓncies, amb les restriccions mÚs relaxades i la campanya de vacunaciˇ avanšant cada dia mÚs, podem recuperar la ubicaciˇ cŔntrica, que estem segurs que serÓ un nou revulsiu tant per als mercats ambulants com per a la xarxa comercial de la ciutat", conclou.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es