Inici -> Àrees -> Festes -> Notícies de festes

Vila-real reactivarà la Comissió Informativa de Convivència entre Veïns i Penyes amb la relaxació de les restriccions de la covid-19

divendres, 4 de juny de 2021

La regidora de Seguretat Ciutadana i primera tinent d'alcalde, Silvia Gómez, convocarà la setmana que ve una convocatòria extraordinària de la Comissió Informativa de Convivència entre Veïns i Penyes amb l'objectiu d'abordar la nova normativa que entrarà en vigor en els pròxims dies, recapitular tot el treball realitzat fins ara i analitzar la compatibilitat d'aquests avanços amb la realitat actual, sota els condicionants de la pandèmia. "El Govern valencià acaba d'anunciar la relaxació de les restriccions que poden afectar també l'activitat en les penyes, sobretot en allò referent a l'eliminació de les limitacions a les reunions socials en domicilis privats. Per això, una vegada es publique la normativa i puguem interpretar-la, així com demanar els aclariments necessaris a la Conselleria de Sanitat, convocarem de manera extraordinària de nou la Comissió Informativa de Convivència entre Veïns i Penyes", assenyala Gómez, presidenta d'aquesta Comissió.

La regidora explica que, davant la incertesa sobre la situació derivada de la pandèmia quant a l'entitat, duració i efectes que podria tenir la covid-19 a mitjà termini, no s'han convocat noves reunions per a continuar avançant en la normativa reguladora de la convivència amb les penyes, tenint en compte també que aquesta nova normativa ha d'aprovar-se amb una modificació d'ordenança que ha d'estar exposada al públic i amb la màxima participació ciutadana i transparència. "Les circumstàncies actuals desaconsellaven establir cap mena de regulació, a l'espera de majors certeses quant a la possibilitat de tornar a la normalitat", incideix Gómez. "Hauria sigut absurd plantejar alguna regulació que després haguérem de modificar de nou per impossible o incongruent amb la normativa sanitària", puntualitza.

Per aquest motiu, després de conéixer el detall de la nova normativa la setmana que ve, la intenció de l'equip de govern és tornar a convocar com més prompte millor la Comissió per a recapitular tot el treball realitzat fins ara i obrir un debat, amb el màxim consens possible, sobre "unes institucions festives que són fonamentals per a Vila-real, per a recuperar les nostres festes patronals i l'activitat cultural i social de la ciutat", valora Gómez, que puntualitza que la Comissió tindrà dos objectius principals: recapitular i resumir tot el treball realitzat i analitzar la compatibilitat dels avanços amb la situació actual; i explicar a tots els membres de la Comissió la normativa que entrarà en vigor la setmana que ve. En aquesta reunió extraordinària, participaran també la Junta de Festes i la Comissió de Penyes. "Volem que un tema tan important per a la nostra ciutat com aquest compte amb la major participació i transparència possible, amb la vista posada també en la celebració de les pròximes festes de setembre", agrega la primera tinent d'alcalde.

La Comissió Informativa de Convivència entre Veïns i Penyes es va constituir el 19 de novembre de 2019, amb l'objectiu de millorar la regulació de les penyes a Vila-real i facilitar la convivència entre els casals i els veïns, tant durant els períodes de festejos patronals com durant la resta de l'any. "La finalitat de la Comissió és facilitar el consens polític i social al voltant de la regulació dels casals, amb la intenció de reduir les molèsties que, en algunes ocasions, poden provocar al veïnat en temes de sorolls o salubritat. Un debat en el qual ara hem d'incloure també la realitat sanitària de la covid-19", conclou Gómez.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es