Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real llança una segona convocatòria del Pla Resistir amb 556.000 euros en ajudes directes per a 20 activitats econòmiques

dimarts, 8 de juny de 2021

L'Ajuntament de Vila-real llança una nova convocatòria d'ajudes Parèntesi del Pla Resistir per a arribar a un total de 20 nous sectors econòmics afectats per la crisi de la covid-19. Després d'una primera injecció de 726.800 euros a més de 300 negocis en la primera convocatòria, en aquest cas la quantitat que es destinarà a ajudes directes ascendirà a 556.467 euros. Aquest dimarts la comissió informativa de l'àrea econòmica ha aprovat les bases que regiran el procediment de concessió de les ajudes, al qual podran acollir-se establiments d'un total de 20 CNAE (Classificació nacional d'activitats econòmiques) de manera que "ampliem l'abast d'aquestes ajudes a altres sectors que també s'han vist colpejats per la pandèmia, tal com ens vam comprometre", segons ha indicat el regidor d'Economia, Xus Madrigal.

Si en la primera convocatòria les ajudes es dirigien a les activitats més durament afectades per la pandèmia com l'hostaleria o centres esportius, en aquest cas les subvencions van destinades a les següents activitats: confecció de peces de vestir exteriors, arts gràfiques, altres activitats d'impressió i arts gràfiques, serveis de preimpressió i preparació de suports, enquadernació, comerç al detall no especialitzat, forns de pa i pastisseries amb servei de cafeteria o degustació, botigues de tèxtil especialitzades, articles de vestir, cuir i calçat, flors i plantes, joieries, transport per taxi, fotografia, educació preprimària, educació esportiva i recreativa, altres activitats educatives, altres activitats sanitàries, reparació de calçat i articles de cuir, rentada i neteja de peces tèxtils i de pell.

El segon Pla Resistir de Vila-real distribuirà entre aquests sectors la liquiditat que no s'ha consignat en la primera fase del programa, dotat inicialment amb 1,2 milions d'euros -d'ells, 192.000 euros aportats pel consistori-. En la primera fase, es van presentar 328 sol·licituds d'ajudes directes, que ja s'han abonat o estan en procés de pagament. Igual que en la primera convocatòria, les subvencions van destinades a empreses que tinguen fins a 10 treballadors, amb una consignació de 2.000 euros per autònom o microempresa, a més de 200 euros per cada treballador.

Entre els requisits que han de complir els beneficiaris destaca l'obligació de tenir la seua activitat en el terme municipal de Vila-real o, en cas de no tenir domicili concret de l'activitat, que tinga domicili fiscal a Vila-real. Com ja va ocórrer en la primera convocatòria, amb l'objectiu d'arribar al major nombre d'autònoms i petites empreses possible, s'eximeix d'estar al corrent de pagament de les obligacions tributàries amb l'Ajuntament de Vila-real així com amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària i la Tresoreria General de la Seguretat Social "perquè la prioritat de l'equip de govern és ajudar, en la mesura de les nostres possibilitats, al fet que cap establiment haja de baixar la persiana per culpa d'aquesta crisi econòmica derivada de la pandèmia", assenyala Madrigal.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils a partir de l'endemà a la publicació de les bases i la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es