Inici -> Àrees -> Proximitat -> Notícies de proximitat

Vila-real adquireix màscares homologades per a l'atenció de persones sordes a l'Ajuntament i altres serveis essencials

dijous, 10 de juny de 2021

 Lliurament a la Policia Local de les màscares per a atendre persones sordes

L'Ajuntament de Vila-real ha adquirit màscares transparents homologades per a l'atenció de persones sordes que estaran a la disposició del personal municipal, de manera que es garanteix l'accessibilitat i la comunicació amb aquest col·lectiu i una millor atenció per part de l'Administració. A més, algunes d'aquestes màscares també s'han repartit al centre de vacunació i als centres sanitaris de la ciutat. Aquesta iniciativa s'ha realitzat en col·laboració amb la recentment creada Associació de Persones Sordes de Vila-real (Apesovil), segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana i Proximitat, Miriam Caravaca, que ha explicat que alguns dels departaments municipals que comptaran amb aquestes màscares especials seran Atenció i Tràmits, Policia Local i Serveis Socials, "ja que són serveis públics que estan més en contacte directe amb la ciutadania".

"Les persones sordes s'han vist molt perjudicades per la pandèmia ja que l'obligació de l'ús de màscara complica la seua comunicació en el dia a dia, perquè no poden llegir els llavis del seu interlocutor, i els dificulta la realització de gestions bàsiques", assegura la regidora. Per això, a més de dotar el personal municipal d'aquestes màscares també s'ha procedit al seu repartiment en altres espais com el punt de vacunació del Centre de Congressos, Fires i Trobades o els centres de salut de la ciutat. En total, s'han adquirit 70 elements de protecció fabricats amb un material transparent per a facilitar la comunicació amb les persones sordes.

Miriam Caravaca ha reiterat que un dels eixos del model de ciutat que impulsa l'actual equip de govern és treballar per la inclusió "per a no deixar a ningú arrere, sobretot en un moment com l'actual, en el qual són evidents els efectes negatius de la pandèmia en l'àmbit social".

D'altra banda, la regidora ha explicat que aquest dissabte 12 de juny, amb motiu del Dia Nacional de les Llengües de Signes, l'Ajuntament ha impulsat, en col·laboració amb Apesovil, una jornada a la plaça Major amb l'objectiu de visibilitzar el col·lectiu de persones sordes i donar a conéixer la labor de l'associació. Entre les accions de la jornada destaca la iniciativa Et regale un signe, amb la qual el col·lectiu de persones sordes obsequiarà amb un signe els veïns i veïnes que s'acosten fins a la plaça Major. Pau Blanco Benavent realitzarà un monòleg accessible, que serà traduït també a la llengua de signes, i l'actuació musical serà a càrrec d'Elia Goterris, que interpretarà diversos temes acompanyada pel seu fill Ferran, que és cec, al piano. A més, hi haurà jocs i es llegirà un manifest en favor de la integració del col·lectiu de persones sordes. Els actes començaran a les 10.00 hores i es prolongaran durant tota la jornada.

Galeria multimèdia

Imatges

El departament d'Atenció i Tràmits també disposarà de màscares per a atendre persones sordes
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es