Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch: "Després de 10 anys del govern del canvi, Vila-real ha avançat molt, però queda molt encara per fer"

tornar Imprimir

divendres, 11 de juny de 2021

Ajuntament, Sala de premsa

L'alcalde ha  fet balanç de 10 anys de govern municipal

Benlloch: "Després de 10 anys del govern del canvi, Vila-real ha avançat molt, però queda molt encara per fer"

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha fet balanç d'una dècada de la corporació del canvi a Vila-real i ha traçat les línies mestres del futur de la ciutat, que el primer edil vol definir de la mà de la societat civil a través de la reactivació després de la pandèmia del Fòrum Vila-real 2030. "El balanç d'aquests 10 anys no és, ni molt menys triomfalista. Hem avançat molt en aquesta dècada, però també és cert que queda molt per fer; més encara que a l'inici de la legislatura a causa de la covid-19. No obstant això, quan va arribar la corporació del canvi a Vila-real el 2011, ens vam trobar una situació de crisi molt semblant a la que vivim ara i vam aconseguir eixir".

"Hem avançat molt i, si no ho hem fet més, és per haver hagut de gestionar una hipoteca, l'herència que ens va deixar el Partit Popular, que fins i tot hui continua llastrant de manera gravíssima la ciutat", incideix. Aquesta "hipoteca" descansa sobre tres potes: el deute, l'urbanisme i la solució a les infraestructures abandonades i sense viabilitat el 2011. "La situació del deute que ens va llegar el PP és gravíssima. Aquell préstec de 20 milions subscrit el 2010 per a balafiar i fer-se fotos va disparar el nivell d'endeutament fins a superar el 70%. Hui, hem pagat ja més de 20 milions d'aquell préstec i ens queden encara altres vuit més, entre principal i interessos", denuncia el primer edil.

En concret, Benlloch xifra en 32 milions d'euros la quantitat pagada fins ara en sentències, convenis i altres contingències urbanístiques heretades dels governs del Partit Popular. "Durant aquests 10 anys, hem gestionat el passat, però també el present i el futur de la ciutat", puntualitza l'alcalde. El desbloqueig i viabilitat d'infraestructures abandonades com la piscina del Termet, pavelló Melilla, BUC, CTE, el Convent, Palau de Justícia, s'ha emmarcat en la definició per a Vila-real d'un projecte de ciutat, compartit amb la ciutadania en aliança amb la societat, sobre la base de quatre marques -de la Ciència i la Innovació, Educadora, de Congressos, Festivals i Esdeveniments i de la Salut i l'Esport- i una economia diversificada, centrada en les persones, en la generació d'oportunitats i en la construcció d'una ciutat líder. En aquest camí, destaquen accions com la instal·lació de les universitats a la ciutat, la millora contínua del Termet o la recuperació del patrimoni, a més de la creació de la Fundació de Sant Pasqual o la dotació d'infraestructures, com la ronda Sud-oest, la rehabilitació del Gran Casino i Tagoba, CEM, pavelló Campió Llorens, l'aulari del Carles Sarthou o els futurs quart institut i centre de salut de Torrehermosa, entre molts altres.

"Tot això ho hem aconseguit de la mà de la ciutadania, i malgrat haver hagut de gestionar dues crisis duríssimes -la del deute del PP i la de l'urbanisme del PP- a les quals ara hem hagut de sumar també la crisi de la pandèmia", agrega Benlloch. En aquest punt, l'alcalde incideix en què la covid-19 "ha colpejat a Vila-real el triple que a altres ciutats". "Hem hagut de destinar quatre milions d'euros imprevistos a ajudar els nostres a eixir d'aquesta crisi i posarem tot de la nostra part per a continuar fent-ho, malgrat la greu situació econòmica municipal, perquè entenem que aquest és el moment d'acostar el muscle tots pels nostres comerços i la nostra gent", incideix Benlloch.

"Els vila-realencs, com hem fet sempre, superarem junts les adversitats. És el moment de renàixer i de mirar a la Vila-real que volem de cara al 2030 i ho farem, com sempre, de la mà de la societat", avança l'alcalde. En aquesta línia, Benlloch ha anunciat la reactivació del Fòrum Vila-real 2030 la pròxima tardor. 

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Resum dels 10 anys de govern del canvi
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es