Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

El Premi Sambori lliura la 23a edició dimarts que ve amb una gala virtual en línia i a través de la televisió local

dissabte, 12 de juny de 2021

El lliurament de la 23a edició del Premi Sambori de la Plana Baixa, certamen de narrativa en valencià adreçat a l'alumnat de totes les edats del domini lingüístic, ha hagut d'adaptar-se de nou a les circumstàncies sanitàries actuals i se celebrarà de manera virtual, gràcies a la implicació de les tres entitats organitzadores: la Fundació Sambori, Escola Valenciana i la Regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Vila-real. La gala de lliurament s'emetrà per la televisió local Teve4 aquest dimarts 15 de juny, a les 18.00 h, i pel canal de YouTube municipal.

La gala dels Premis Sambori de la Plana Baixa, que compta amb la col·laboració de Normalització Lingüística des de fa molts anys, s'ha celebrat a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner des de l'any 2008. L'any passat, les restriccions sanitàries per la covid-19 van portar a la celebració d'una gala virtual; un format que es mantindrà també en la gala d'enguany, atesa la crisi sanitària per la covid-19. "A pesar de les circumstàncies actuals, l'Ajuntament de Vila-real hem volgut estar, un any més, al costat d'Escola Valenciana i la Fundació Sambori perquè aquests premis siguen una realitat", explica la regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, que espera poder tornar a acollir la gala de l'any que ve de manera presencial.

Amb motiu d'aquesta 23a edició del Premi Sambori, la Regidoria ha editat el poemari infantil Ja arriba el circ! de l'escriptora vila-realenca Clara Gil Fortuño, que es repartirà a tots els guanyadors de la modalitat d'infantil i als centres educatius de tota la comarca que han participat en aquest certamen. Durant la gala, a més, un grup d'alumnes del CEIP Botànic Calduch de Vila-real, dirigit per la mestra Anna Pitarch, interpretaran la cançó Swing de la pau (d'Anna M. Lorente i Rosa M. Vidal).

La presidenta de la Fundació Sambori, Laura Font, explica que "més de 250 aules i més de 3.300 alumnes han participat en aquesta edició de la Plana Baixa i totes les seues narracions formen ja part de la gran família del Sambori". Per la seua part, Natxo Badenes, president d'Escola Valenciana - Federació d'Associacions per la Llengua, ha remarcat "l'altíssima participació i la quantitat i qualitat dels treballs presentats" i ha manifestat el seu desig que "l'any 2022 puguem tornar a gaudir a Vila-real i en directe, com sempre hem fet, del lliurament del Premi Sambori de la Plana Baixa". 

La regidora de Normalització Lingüística agraeix la Fundació Sambori per convocar la 23a edició d'uns premis literaris en valencià adreçats a la comunitat educativa i, especialment, l'equip de voluntàries i treballadores que hi ha col·laborat des de sempre, per la seua dedicació i implicació en el Premi Sambori de la Plana Baixa i pel seu treball en el foment de la nostra llengua. Des de la Fundació Sambori, Escola Valenciana i l'Ajuntament de Vila-real manifesten també l'agraïment a tot l'alumnat i professorat per la participació en aquesta edició del Premi Sambori i animen a tots i a totes a llegir i a escriure en valencià.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es