Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch convoca les entitats socials per a valorar la situació postcovid i reforçar el suport municipal amb convenis extraordinaris quan siga necessari

tornar Imprimir

dilluns, 14 de juny de 2021

Associacions, Ajuntament, Sala de premsa

Benlloch convoca les entitats socials per a valorar la situació postcovid i reforçar el suport municipal amb convenis extraordinaris quan siga necessari

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, convocarà la setmana que ve les associacions socials de Vila-real -Joventut Antoniana, Creu Roja, Cáritas i Sant Vicent de Paül- per a valorar la situació de les entitats després de la pandèmia i reforçar el suport municipal a través de convenis extraordinaris, si fora necessari. D'aquesta manera, en una línia iniciada ja l'any passat amb l'esclat de la covid-19 i les seues conseqüències socials, el primer edil vol mostrar el compromís municipal amb la "labor fonamental" que estan exercint les entitats en la gestió de la pandèmia, suplementant l'aportació del consistori si les condicions econòmiques de les entitats així ho requereixen.

"Les entitats socials són claus per a donar resposta a les necessitats de la ciutat; una xarxa de protecció teixida en el marc de la nostra aliança amb la societat que s'ha demostrat més necessària que mai amb la covid-19", assenyala Benlloch. L'alcalde, en aquesta línia, lamenta que la major demanda d'atenció social s'haja vist reflectida en el tancament en negatiu de l'any comptable de la Joventut Antoniana, als quals ha agraït la seua tasca i ha volgut felicitar també per les seues festes anuals.

L'any passat, en els pitjors moments de la pandèmia, l'Ajuntament de Vila-real ja va acordar, en el marc del Pacte local pel renaixement, l'increment de 100.000 euros en la consignació dels convenis amb les entitats socials: 80.000 euros per a Creu Roja; 9.000 euros per a Cáritas; 7.000 euros per a Joventut Antoniana i altres 4.000 euros per a Sant Vicent de Paül. "Ara que tenim ja un pressupost aprovat i que, amb el bon ritme de les vacunacions, sembla que a poc a poc millora la situació, és moment de revisar la tasca d'assistència social que s'ha exercit en els últims mesos, de la mà del treball incansable de les nostres entitats. Com ja vam fer en el seu moment, continuarem ajudant les nostres entitats perquè puguen continuar prestant un servei fonamental per a la societat i, per descomptat, a cobrir els dèficits en els quals puguen haver incorregut amb motiu de la seua labor de lluita contra les conseqüències de la covid-19", assenyala Benlloch.

Amb aquest objectiu, l'alcalde convocarà la setmana que ve les entitats socials i traslladarà la seua situació a la mesa del renaixement per a reforçar el suport municipal amb convenis extraordinaris, en el cas de ser necessari.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es