Inici

Vila-real consolida la difusió de la música clàssica amb una nova edició del seu festival, que es reinventa per la pandèmia

dimecres, 16 de juny de 2021

Presentació del festival de Música Clàssica de Vila-real

Vila-real consolida la difusió de la música clàssica entre el gran públic, amb una nova edició del Festival de Música Clàssica de Vila-real, que s'ha presentat hui al saló noble del Gran Casino. La regidora de Cultura, Rosario Royo, ha destacat la importància d'aquest cicle per acostar a la ciutadania la música clàssica en diferents formats com ara classes magistrals, conferències, orquestres, grups de cambra, així com el gènere estrela, l'òpera gurmet. Royo ha assenyalat que el festival, organitzat per Crea Escena, amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real, la Fundació José Soriano Ramos, la Fundació Caixa Rural Vila-real i, des d'enguany, també de la Diputació de Castelló, "va en la línia del nostre objectiu de ciutat educadora i és un projecte que volem que continue creixent".

Per la seua part, Héctor Chabrera, membre de Crea Escena, ha avançat que el festival porta enguany com a lema Inspira, ja que "en aquesta edició ens hem hagut de reinventar per a superar les dificultats causades per la pandèmia, i a més volem que el festival done un moment de respir tant al públic com als músics". Chabrera ha ressaltat com a novetats la consolidació de la presència de la música de cambra, així com la incorporació de la música simfònica. A més, a causa de la situació sanitària, s'ha optat per substituir l'habitual òpera taller de l'estiu per classes magistrals de cant líric i de cant per a musicals.

La programació compta amb una conferència sobre Giacomo Puccini a càrrec de Pol Avinyó, historiador musical del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, aquest pròxim dissabte 19 de juny, a les 19.00 hores al Teatre Tagoba. El dissabte 26 de juny serà el torn de l'òpera gurmet, amb La Bohème, de Puccini, a les 19.30 hores, a la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real. Tots dos esdeveniments són amb entrada lliure fins a completar aforament.

La programació es reprendrà a partir de setembre, sempre que l'evolució de la pandèmia ho permeta, tal com ha apuntat Chabrera. El 26 de setembre s'ha programat el concert de música sacra Stabat Mater, de Rossini, mentre que a l'octubre la novetat serà el concert simfònic de la Jove Orquestra de Castelló, el dia 10, a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner. El 16 d'octubre serà el torn de l'òpera gurmet Lucia di Lammermoor, a la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real. El 7 de novembre arribarà una altra de les novetats, l'òpera gurmet familiar Operámida, a l'Auditori Municipal, en la qual els més xicotets prendran el protagonisme que arriba de la mà de Pablo López.

Del 3 al 6 de desembre es realitzarà la segona de les classes magistrals, a càrrec de la gran soprano internacional Isabel Rey i la gran mestra repertorista madrilenya Celsa Tamayo. Héctor Chabrera, que ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament i la resta d'institucions, ha subratllat que el festival conclourà el 26 de desembre, amb el tradicional concert de Sant Esteve. L'església Arxiprestal acollirà el concert ajornat el 2020, Harmoniemesse, de Joseph Haydn.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es