Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Economia suma recursos en la lluita contra la desocupació, amb la contractació de 40 aturats agrícoles a través del SEPE

dissabte, 19 de juny de 2021

La Regidoria d'Economia ultima aquests dies la tramitació del programa d'ocupació de l'atur agrari, que, a través d'una subvenció de 131.786 euros del Servei Públic d'Ocupació Estatal, suposarà la contractació de 40 persones del règim agrari en situació de desocupació durant aquest estiu. Els beneficiaris del programa, seleccionats ja per Labora, es distribueixen entre 34 peons i 6 capatassos i treballaran fonamentalment en la millora i manteniment del Termet i camins rurals del terme municipal.

"L'Ajuntament de Vila-real té un compromís decidit en la lluita contra l'atur i, tenint en compte la impossibilitat del consistori de contractar directament, no deixem passar ni una oportunitat per a participar en els programes d'ocupació d'altres administracions", assenyala el regidor d'Economia, Xus Madrigal. Aquesta aposta es va veure reflectida l'any 2020 en la inversió de 2,1 milions d'euros en 11 programes d'ocupació finançats per la Generalitat, la Diputació i el Govern central. "Més de 150 persones en atur es van veure beneficiades l'any passat per aquests programes; en aquesta línia continuarem treballant, amb la pròxima incorporació de l'atur agrari, prevista per al 15 de juliol", detalla Madrigal.

"La lluita contra la desocupació ha sigut sempre una de les nostres prioritats; més ara, quan la pandèmia ha colpejat de nou a l'economia de Vila-real després d'haver aconseguit una important recuperació de l'ocupació en els últims 10 anys", incideix l'edil. Així i tot, Vila-real continua liderant el rànquing de ciutats de la Comunitat Valenciana amb menys atur, amb un 15,58%. 

"Quan el govern actual va arribar a l'Ajuntament, el 2011, enmig d'una crisi econòmica brutal, vam arribar a fregar el 25% d'atur. Amb molt d'esforç de tots, gràcies al nostre teixit socioeconòmic i amb una aposta clara per la diversificació econòmica, la reindustrialització i l'atracció de noves inversions, vam aconseguir reduir-lo fins al 12%. La crisi de la covid-19, no obstant això, ha tornat a colpejar-nos i, encara que la desocupació ha crescut, també és cert que la solidesa de les nostres empreses i la indústria ceràmica ha contingut la desocupació i continuem mantenint-nos com a la ciutat de més de 40.000 habitants amb menys atur de la Comunitat. Així i tot, mentre hi haja un sol aturat, no deixarem de treballar per oferir solucions, lluitar contra la desocupació i reivindicar també la fi de la precarietat laboral", agrega el responsable municipal d'Economia. En aquesta política s'emmarca la contractació de 40 persones a través del programa del SEPE de l'atur agrari, al qual se suma també aquests dies el Pla d'ocupació de la Diputació, amb dues contractacions.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es