Inici -> └rees -> Urbanisme -> Actualitat

Vila-real avanša trÓmits per a la nova comissaria amb la modificaciˇ d'˙s del solar que albergarÓ l'edifici

dimarts, 22 de juny de 2021

El projecte per a la construcciˇ d'una nova comissaria del Cos Nacional de Policia a Vila-real continua avanšant amb passos ferms. DesprÚs de rebre el vistiplau oficial de la Direcciˇ General de Policia a la proposta de solar plantejada pel consistori, el Ple de l'Ajuntament de Vila-real aprovarÓ la setmana que ve remetre a la Conselleria els documents per a avanšar en la tramitaciˇ ambiental de la modificaciˇ del PGOU necessÓria per a canviar l'˙s del solar, situat enfront del Palau de JustÝcia, que ha de passar d'aparcament en superfÝcie a "sistema general d'equipament comunitari de defensa i FFCCSS".

La Direcciˇ General de la Policia va remetre el mes de marš passat una carta a l'Ajuntament per a traslladar-los el resultat de l'estudi d'idone´tat realitzat pel Ministeri sobre les diferents ubicacions proposades pel consistori per a situar la nova comissaria i "donar soluciˇ a la situaciˇ del Cos Nacional de Policia a Vila-real, en unes dependŔncies que no compleixen amb els estÓndards de qualitat que mereixen els agents i la ciutadania de Vila-real", apunta el responsable de Territori, Emilio M. Obiol. De les diferents ubicacions proposades, la DGP va valorar com a id˛nia la defensada pel consistori en una zona de l'aparcament de l'avinguda d'Europa amb Matilde Salvador. El solar, de titularitat municipal, compta amb 8.400 metres quadrats, en una zona d'expansiˇ a dos quil˛metres de la ubicaciˇ actual, tal com recull el document del Ministeri, que destaca la idone´tat de la ubicaciˇ per la seua proximitat a una Órea de serveis, la seu judicial i infraestructures de comunicaciˇ, autob˙s i ferrocarril, donada la vocaciˇ de centre comarcal amb la qual naix l'edifici. En la carta, els tŔcnics governamentals assenyalen que "per a l'aprofitament d'aquest solar es requereix prŔviament de la modificaciˇ del Pla general d'ordenaciˇ urbana, a fi de la correcta qualificaciˇ urbanÝstica d'acord amb l'˙s pretÚs, que segons la legislaciˇ urbanÝstica vigent a la Comunitat Valenciana, seria GFS, Sistema General de Defensa i FFCCSS".

"L'Ajuntament de Vila-real, tant des d'Alcaldia com des del Departament d'Urbanisme, porta ja temps treballant en aquest tema i no hem perdut ni un minut per a comenšar les gestions urbanÝstiques i els trÓmits necessaris per a fer realitat un projecte necessari i urgent, tant per al personal de la Policia Nacional a la ciutat com per als ve´ns i ve´nes de Vila-real", assenyala Obiol. De fet, el consistori ja va adquirir recentment el solar entre l'hotel i el Palau de JustÝcia, per a destinar-lo a aparcament amb la previsiˇ que la nova comissaria es constru´ra en part del solar que actualment es destina a pÓrquing de la zona de serveis del sud de la ciutat. "Estem treballant i anem avanšant en la tramitaciˇ urbanÝstica, amb l'objectiu que, d'una vegada per sempre, Vila-real puga comptar amb la comissaria del segle XXI que mereix", conclou.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es