Inici -> Vila-real

Vila-real lidera la divulgació dels nous usos de la ceràmica en la tecnologia i la defensa de la mà de la càtedra de l'UJI

tornar Imprimir

dimecres, 23 de juny de 2021

Ajuntament, Sala de premsa, Innovació

Presentació del curs d'alta gerència de la Càtedra d'Innovació Ceràmica

Vila-real lidera la divulgació dels nous usos de la ceràmica en la tecnologia i la defensa de la mà de la càtedra de l'UJI

Vila-real torna a liderar la divulgació científica en el camp dels nous usos i aplicacions de la ceràmica a través de la tercera edició del curs de formació Alta gerència en seguretat, defensa i tecnologia: aplicació de nous materials, impulsat per la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, i el director de la càtedra, Juan Carda, han presentat hui aquest curs, homologat per l'UJI, que es desenvoluparà del 28 de juny al 2 de juliol en doble format, presencial al Gran Casino i en línia, i que comptarà amb la participació d'institucions internacionals de països com Colòmbia, Mèxic i el Perú, a més d'universitats i organismes com els Ministeris de Defensa i Interior, la Generalitat Valenciana, forces i cossos de seguretat de l'Estat i empreses, entre d'altres.

El curs, que s'ha consolidat com a fòrum internacional per a la presentació d'avanços i innovacions al voltant de l'aplicació de materials ceràmics en seguretat, tractarà temes com l'aplicació de la tecnologia làser en el camp dels materials per a la defensa i la seguretat, les amenaces de les noves tecnologies, ciberseguretat, nanomaterials i la seua aplicació com a agents bactericides, entre d'altres.

Durant la presentació, l'alcalde ha remarcat que "a través de la Càtedra d'Innovació Ceràmica, Vila-real demostra una vegada més que és capaç de relacionar-se amb les més altes instàncies de l'Exèrcit i institucionals, fins i tot en l'àmbit internacional, i posar-les al servei de les nostres empreses del sector ceràmic, obrint noves oportunitats". En aquest sentit, Benlloch ha posat de rellevància "l'aposta valenta, innovadora i trencadora que va suposar el 2012 la creació de la Càtedra d'Innovació Ceràmica, que ens ha permés fer el salt a la internacionalització de l'Ajuntament de Vila-real i passar de col·laborar amb la Universitat Jaume I a treballar de manera conjunta i fer que la universitat estiga a la nostra ciutat". A més, Benlloch també ha assenyalat que la càtedra ha sigut decisiva en aquests anys per a "després de la dura crisi de 2008, ajudar les nostres empreses ceràmiques a fer un procés de diversificació en els usos i aplicacions d'aquest material en camps com la sanitat i la seguretat". 

El curs, homologat per la Universitat Jaume I, comptarà amb unes vint conferències i tindrà una duració de 40 hores. Juan Carda ha destacat la participació d'institucions internacionals com la Direcció Nacional d'Escoles de la Policia Nacional de Colòmbia, Forces Militars de Colòmbia i la Universitat Nacional de Colòmbia, l'UJI, associacions professionals de la Comunitat, Ministeris de Defensa i d'Interior, Generalitat, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Autonòmica i Policia Local.

Entre els ponents també participaran figures rellevants com el cap del Quarter General de Desplegament Ràpid de l'OTAN (HQ NRDC-ESP), el tinent general Fernando García-Vaquero, o la doctora María Vallet, directora del Grup d'Investigació de Biomaterials Intel·ligents de l'UCM, a més dels agregats de Defensa dels països convidats: Mèxic, Colòmbia i el Perú. Així mateix, tant Benlloch com Carda han destacat la participació activa en l'organització del curs de l'exsubdelegat de Defensa a Castelló, el coronel Javier Ferrer.

Entre els objectius del curs, Carda ha assenyalat la "divulgació sobre la contribució de la ciència i la tecnologia en la cerca de solucions a la difícil situació que ha generat la pandèmia; la cerca d'unitat d'esforços científics entre diversos països amb la participació d'universitats, institucions d'investigació i empreses de Colòmbia, Mèxic i el Perú, amb la finalitat de contribuir a la millora del medi ambient i incrementar el benestar social". 

Descàrrega d’arxius

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es