Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real lidera la divulgaciˇ dels nous usos de la cerÓmica en la tecnologia i la defensa de la mÓ de la cÓtedra de l'UJI

dimecres, 23 de juny de 2021

Presentaciˇ del curs d'alta gerŔncia de la CÓtedra d'Innovaciˇ CerÓmica

Vila-real torna a liderar la divulgaciˇ cientÝfica en el camp dels nous usos i aplicacions de la cerÓmica a travÚs de la tercera ediciˇ del curs de formaciˇ Alta gerŔncia en seguretat, defensa i tecnologia: aplicaciˇ de nous materials, impulsat per la CÓtedra d'Innovaciˇ CerÓmica Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I. L'alcalde de la ciutat, JosÚ Benlloch, i el director de la cÓtedra, Juan Carda, han presentat hui aquest curs, homologat per l'UJI, que es desenvoluparÓ del 28 de juny al 2 de juliol en doble format, presencial al Gran Casino i en lÝnia, i que comptarÓ amb la participaciˇ d'institucions internacionals de pa´sos com Col˛mbia, MŔxic i el Per˙, a mÚs d'universitats i organismes com els Ministeris de Defensa i Interior, la Generalitat Valenciana, forces i cossos de seguretat de l'Estat i empreses, entre d'altres.

El curs, que s'ha consolidat com a f˛rum internacional per a la presentaciˇ d'avanšos i innovacions al voltant de l'aplicaciˇ de materials cerÓmics en seguretat, tractarÓ temes com l'aplicaciˇ de la tecnologia lÓser en el camp dels materials per a la defensa i la seguretat, les amenaces de les noves tecnologies, ciberseguretat, nanomaterials i la seua aplicaciˇ com a agents bactericides, entre d'altres.

Durant la presentaciˇ, l'alcalde ha remarcat que "a travÚs de la CÓtedra d'Innovaciˇ CerÓmica, Vila-real demostra una vegada mÚs que Ús capaš de relacionar-se amb les mÚs altes instÓncies de l'ExŔrcit i institucionals, fins i tot en l'Ómbit internacional, i posar-les al servei de les nostres empreses del sector cerÓmic, obrint noves oportunitats". En aquest sentit, Benlloch ha posat de rellevÓncia "l'aposta valenta, innovadora i trencadora que va suposar el 2012 la creaciˇ de la CÓtedra d'Innovaciˇ CerÓmica, que ens ha permÚs fer el salt a la internacionalitzaciˇ de l'Ajuntament de Vila-real i passar de colĚlaborar amb la Universitat Jaume I a treballar de manera conjunta i fer que la universitat estiga a la nostra ciutat". A mÚs, Benlloch tambÚ ha assenyalat que la cÓtedra ha sigut decisiva en aquests anys per a "desprÚs de la dura crisi de 2008, ajudar les nostres empreses cerÓmiques a fer un procÚs de diversificaciˇ en els usos i aplicacions d'aquest material en camps com la sanitat i la seguretat". 

El curs, homologat per la Universitat Jaume I, comptarÓ amb unes vint conferŔncies i tindrÓ una duraciˇ de 40 hores. Juan Carda ha destacat la participaciˇ d'institucions internacionals com la Direcciˇ Nacional d'Escoles de la Policia Nacional de Col˛mbia, Forces Militars de Col˛mbia i la Universitat Nacional de Col˛mbia, l'UJI, associacions professionals de la Comunitat, Ministeris de Defensa i d'Interior, Generalitat, GuÓrdia Civil, Policia Nacional, Policia Auton˛mica i Policia Local.

Entre els ponents tambÚ participaran figures rellevants com el cap del Quarter General de Desplegament RÓpid de l'OTAN (HQ NRDC-ESP), el tinent general Fernando GarcÝa-Vaquero, o la doctora MarÝa Vallet, directora del Grup d'Investigaciˇ de Biomaterials IntelĚligents de l'UCM, a mÚs dels agregats de Defensa dels pa´sos convidats: MŔxic, Col˛mbia i el Per˙. AixÝ mateix, tant Benlloch com Carda han destacat la participaciˇ activa en l'organitzaciˇ del curs de l'exsubdelegat de Defensa a Castellˇ, el coronel Javier Ferrer.

Entre els objectius del curs, Carda ha assenyalat la "divulgaciˇ sobre la contribuciˇ de la ciŔncia i la tecnologia en la cerca de solucions a la difÝcil situaciˇ que ha generat la pandŔmia; la cerca d'unitat d'esforšos cientÝfics entre diversos pa´sos amb la participaciˇ d'universitats, institucions d'investigaciˇ i empreses de Col˛mbia, MŔxic i el Per˙, amb la finalitat de contribuir a la millora del medi ambient i incrementar el benestar social". 

Descàrrega dĺarxius

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es