Inici -> Àrees -> Esports -> Notícies esports

Vila-real triplica les instal·lacions i lidera la promoció de l'esport amb 4 milions d'euros anuals després de 10 anys de gestió

divendres, 25 de juny de 2021

Serralvo fa balanç de 10 anys de gestió en Esports i Salut

El regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo, ha fet balanç hui de 10 anys de gestió del govern del canvi en matèria esportiva i de salut amb l'aposta per la marca de Ciutat de la Salut i l'Esport com a principal assoliment, al costat de l'ampliació d'instal·lacions esportives. En 10 anys, s'han triplicat les dotacions i s'ha multiplicat per dos tant la xifra de socis del Servei Municipal d'Esports com els d'esdeveniments esportius anuals, fins a arribar a una despesa anual de 4 milions d'euros. Aquesta xifra suposa 80 euros per habitant dedicats a la promoció de l'esport.

"En aquests deu anys hem demostrat que creem en la importància de l'esport, com un element fonamental per a la salut però també com a generador d'economia, i hem passat d'una ciutat que el 2011 estava abandonada pel que fa a l'esport a un projecte seriós i de futur gràcies a l'impuls de la marca de Ciutat de la Salut i l'Esport", subratlla Serralvo. L'edil recorda que el 2011 l'equip de govern es va trobar una ciutat amb infraestructures esportives tancades, inacabades o sense viabilitat (piscina del Termet, Ciutat Esportiva Municipal, pavelló Melilla, Centre de Tecnificació Esportiva i Trinquet Municipal) i amb un SME en procés de privatització i d'acomiadament de personal.

Després de 10 anys de govern del canvi, s'ha creat la marca de la Ciutat de la Salut i l'Esport, s'han triplicat les instal·lacions esportives (de 13 a 38), s'ha duplicat el nombre de socis de l'SME (de 4.000 a 8.000); també s'han duplicat els esdeveniments esportius (de 60 a 120 anuals) i s'ha facilitat la pràctica de l'esport ajudant i impulsant els clubs locals a més de fer possible l'aliança amb els gimnasos i les empreses esportives locals. També s'ha creat el circuit de carreres populars, el Multiesport Escolar, l'Escola Esportiva i l'Estiu Actiu, i hem ajudat els clubs i esportistes locals per a avançar en els seus èxits esportius.

El regidor també ha subratllat que la ciutadania té al seu abast "l'oferta esportiva més àmplia de la província pel preu més assequible, 136 euros anuals per als socis de l'SME, i hem passat de 29 classes dirigides a la setmana el 2011 a 119 en l'actualitat, de les quals 47 es desenvolupen en centres esportius privats, gràcies a l'acord amb els gimnasos de la ciutat". Serralvo també ha destacat l'aliança amb el Villarreal CF, com a referent esportiu nacional i internacional i ha recordat que "som líders en promoció de l'esport amb una despesa anual de 4 milions d'euros, la qual cosa suposa 80 euros per habitant". Només en manteniment d'instal·lacions, el consistori destina prop d'1,8 milions d'euros, prioritzant, sempre que és possible, la col·laboració amb empreses locals. L'impuls al turisme esportiu és un dels últims assoliments de l'actual equip de govern, amb la pròxima fira Turesport, que se celebrarà el 2022 i que "pretén aprofitar el lideratge de Vila-real en esport i salut per a generar noves oportunitats econòmiques i obrir la porta a la creació d'ocupació". Entre els projectes més recents, el regidor ha posat de rellevància la piscina Aigua-salut, com a centre referent de teràpies aquàtiques en col·laboració amb l'Hospital de la Plana.

Serralvo ha volgut destacar de manera especial el treball dels tècnics del Servei Municipal d'Esports, especialment durant la pandèmia, amb una "desescalada exemplar, que ha permés la pràctica esportiva segura i complint la normativa, gràcies als protocols avalats per la Universitat Politècnica de València". Finalment, ha recalcat que "a pesar que hem avançat molt, encara ens queda molt per a fer, amb projectes com la pista d'atletisme i ciclisme, el conveni a 10 anys del Centre de Tecnificació Esportiva, el museu de l'esport, la promoció del Millars com a espai esportiu o la universitat de l'esport, entre d'altres".

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

10 anys avançant en Esports i Salut
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es