Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real comença a perfilar amb la Junta de Festes i la Comissió de Penyes uns festejos patronals de setembre "prudents i sense actes multitudinaris"

dissabte, 26 de juny de 2021

El regidor de Festes de l'Ajuntament de Vila-real, Diego A. Vila, ha iniciat una ronda de reunions amb els dos principals ens festius de la ciutat, Junta de Festes i Comissió de Penyes, amb l'objectiu de començar a perfilar un programa d'actes per a les festes patronals en honor a la Mare de Déu de Gràcia, previstes del 3 al 12 de setembre, sempre en el marc de la normativa de prevenció per la covid-19 vigent en aquest moment. Així ho ha explicat l'edil, qui ha assenyalat que "des del començament de la pandèmia l'equip de govern ha prevalgut la responsabilitat i la prudència, a més del compliment estricte de les restriccions, i per això vam suspendre tots els festejos patronals de 2020; però ara que l'evolució favorable de la pandèmia i l'avanç de la vacunació han permés la relaxació d'aquestes mesures, estem en condicions de treballar per a tornar a celebrar actes festius al setembre".

Amb tot, Vila reconeix que "les celebracions estaran condicionades a qualsevol canvi normatiu o sanitari que es puga produir en els pròxims mesos, i seran unes festes diferents, prudents i sense actes multitudinaris". En els últims dies, el regidor ha mantingut contactes tant amb el president de la Junta de Festes, Toni Carmona, com amb els membres de les diferents comissions que conformen aquest òrgan: espectacles, cultura i esports, actes taurins i protocol i tradicions. A l'espera de perfilar els possibles actes religiosos, tradicionals i musicals que configuraran el programa en honor de la Mare de Déu de Gràcia, de moment sí que està clar que els festejos taurins es desenvoluparan a la plaça portàtil que, com ja va anunciar l'alcalde, José Benlloch, té ja reservada l'Ajuntament per a poder celebrar aquests actes tradicionals en condicions de seguretat per als aficionats. 

Benlloch va avançar que "encara que per la situació sanitària no siga possible celebrar bou per la vila al setembre, garantirem que els aficionats puguen retrobar-se amb aquesta tradició tan nostra, amb totes les mesures i protocols de prevenció, i al mateix temps ajudarem els ramaders de bous braus que durant l'últim any han sigut durament colpejats pels efectes de la pandèmia, com molts altres sectors econòmics". A la fi de setembre del passat any, Vila-real ja va acollir un recinte taurí per a la realització de festejos de bous al carrer després de la sol·licitud tramitada per una empresa privada, amb les corresponents autoritzacions de la Conselleria de Justícia i la de Sanitat.

El regidor de Festes també s'ha reunit amb la presidenta de la Comissió de Penyes, Susana García, ja que aquesta entitat és l'encarregada d'organitzar alguns dels actes més destacats de les festes, molts dels quals congreguen habitualment centenars de penyistes, veïns i veïnes de la ciutat. En aquest sentit, Vila ha reiterat que, malgrat la millora de les dades sanitàries i la relaxació de la normativa de prevenció, "la prioritat serà evitar els actes multitudinaris o en els quals siga complicat controlar la concentració de persones". 

Quant a l'autorització de les penyes, precisament aquesta setmana la Comissió Informativa Especial de Convivència entre Veïns i Penyes es va reunir per a valorar la possibilitat de derogar el decret de suspensió de l'autorització de les penyes, davant la relaxació de les mesures imposades pel Consell per a frenar l'avanç de la covid-19, i els membres d'aquesta comissió van acordar que la Policia Local elaborarà un informe per a avaluar la mesura sobre la base de la normativa que regula la reunió de persones en aquest moment de la pandèmia. Per a aquesta avaluació, la Policia Local prendrà com a referència les noves restriccions que anunciarà la Generalitat a partir del 30 de juny. De la mateixa manera, el regidor de Festes ha expressat que "quan coneguem la nova normativa podrem avançar en l'organització dels festejos del pròxim mes de setembre".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es